1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. 'Greyder' Köprüden Düştü
Kars’ta Festival Heyecanı Başlıyor

Kars’ta Festival Heyecanı Başlıyor

HDP’li Kars Belediyesi, 29-30 Haziran 2019 tarihleri arasında çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle bir ilke imza atacak.

A+A-

YKars Belediyesi tarafından halkların ve kültürlerin bir araya geleceği Serhat Doğa ve Kültür Festivali düzenlenecek. Festival boyunca halk, doğa yürüyüşlerinden, konserlere kadar birçok etkinlikte bir araya gelecek. 

Haber Editörü | Meryem ALTAY

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Kars Belediyesi bu yıl ilk kez Serhat Doğa ve Kültür Festivali düzenleyecek. 29-30 Haziran tarihlerinde "Kars Yaylası" olarak bilinen tarihi Tabyalar bölgesinde yapılacak festival boyunca, halk birçok etkinlikte bir araya gelecek.

Festivale ilişkin açıklama yapan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca ile Ayhan Bilgen, tüm Kars halklarını etkinliklere katılmaya davet etti.

Kadın emeğinin, festival süresince aile ekonomisine katkısı düşünülerek, satış için imkânlarının yaratılacağı ve yerel gastronominin tanıtılması için yöresel yemeklerimizden örneklerin sunulacağı belirtilen açıklamada, süt ve süt ürünleriyle ilgili üretim sürecini anlatan, süt sağımı, tereyağı yapımı, peynir yapımı etkinliklerin düzenleneceği ifade edildi.

FESTİVALİN PROGRAMI DOLU DOLU

29 Haziran Cumartesi günü saat 09.00'da Kortej ile başlayacak olan festival, Namık Kemal Toplum Merkezi’ndeki “Kars tarihinde ‘Şura’ ve Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti” konulu panel ile devam edecek. Kars Yaylası’ndaki program ise; açılış töreni, atlı yarış ve cirit gösterileri ile sanatçı İlkay Akkaya’nın açılış konseri ile başlayacak. Kafkas ve Diyarbakır halk dansları gösterileri ile devam edecek olan program; sırasıyla Seyfi Yerlikaya ile Özlem Bağlayan konserleri ile sürecek. 1'inci günün etkinlikleri Kardeş Türküler'in konseriyle sona erecek.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

30 Haziran Pazar günü saat 9.00'da ise Kars’ta faaliyet gösteren ve profesyonel dağcılardan oluşan Dağcılık Kulübü eşliğinde “Kırk Tüneller ve Dereiçi” bölgesinde yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün ardından katılımcılar piknik yapacak. Ardından bölgede düzenlenecek Çocuk Şenliği’nde beceri ve resim atölyesi, palyaço, binicilik ile çeşitli yarışmalar da aynı gün içerisinde yapılacak. 

AŞIKLAR VE DENGBÊJLER BİR ARADA

Grup Mink konseri ile Karadeniz halk dansları ve Seyirlik Köy Oyunları gösterileri ile devam eden ikinci gün programı; Kars Âşıkları ile Dengbêjler bir araya gelecek. Ardından Dengê Meyman Erbane Topluluğu konserinin ardından akşam ise festival sürpriz sanatçıların katılımıyla final yapacak. 

festival-program-001.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler