1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Arslan'dan Kağızman’a Yatırım Müjdesi
Kars'ta Deprem Tatbikatı Nefes KESTİ

Kars'ta Deprem Tatbikatı Nefes KESTİ

Kars'ta 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem tatbikatı düzenledi.

A+A-

Kars Atatürk Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem tatbikatı düzenledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)'nin ortaklaşa düzenlediği deprem tatbikatı öncesinde öğrencilere AFAD Müdürü Oktay Aygan tarafından deprem hakkında bilgiler verildi. Daha sonra tatbikata geçildi. Tatbikatta, bir deprem yaşandığı varsayıldı. Dersteki öğretmen ve öğrencilerin sınıfı uygun şekilde boşaltmaları sağlandı. Bina, yaklaşık 2 dakika içinde boşaltıldı. Senaryo gereği okulun hasar gören bölümlerinde mahsur kalan öğrencilerin, yaralı taşıma usulleriyle çıkarılması, üst katlarda mahsur kalan yaralıların sedye yardımıyla indirilmesi ve yaralıların okulun pencerelerinden aşağıya indirilmesi nefesleri kesti. Okulun 2'nci katından AFAD ekibinin canlı yaralıyı kendisiyle birlikte halatların yardımıyla aşağıya indirmesi ise gerçeği aratmadı.

Yapılan tatbikatın ardından İl Afet Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, bu tür tatbikatların özellikle okullarda devam edeceğini söyledi. Aygan, "Deprem tahliye tatbikatı yaptık. ve yaralı indirme ve kurtarma tatbikatı yaptık. Bu tatbikat başarıya ulaştı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.