Kars'ta 'Darbe Girişimi' Davası

Kars'ta 'Darbe Girişimi' Davası

Kars'taki 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 1'inci Tank Taburu'nda görevli 13'ü tutuklu toplam 41 askerin yargılanmasına başlandı.

A+A-

Kars'taki 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 1'inci Tank Taburu'nda görevli 13'ü tutuklu toplam 41 askerin FETÖ/PDY davasında yargılanmasına başlandı.

Kars 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanıklar; Teğmen Üzeyir A., Astsubay Görkem Y., uzman çavuşlar; Mehmet Ç., Özcan E., Cihangir T., Hüsnü Ö., Okan T., Özgür B., Serkan K., Ümit G., Yasin T., Yaşar Y. ve Uzman Onbaşı Hakan C. ile birlikte başka kentlerdeki sanıklar da Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılarak ifade verdi. Mahkeme nedeniyle Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alın. Duruşmada, tanıklar, sanıklar, avukatlar, sanık yakınları ve izleyiciler de hazır bulundu.

İlgili haber...

Kars Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Kars merkezli 5 ilde, FETÖ/PDY yönelik operasyonda, örgüt ile ilişkili oldukları öne sürülen 16 kişiden 14'ü yakalandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan FETÖ/PDY'nin okullarında çalışan ve örgüt ile bağlantılı olduğu tespit edilen 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bu karar üzerine harekete geçen Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları yakalamak için operasyon başlattı.

Kars'ın yanı sıra Trabzon, Erzurum, Van ve Adana'da yapılan operasyonda, zanlılardan 14'ü yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılar Kars İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Bu kişilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, kaçan 2 zanlının da arandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.