1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Covid-19 | Kars’ta 'Uyarıcı Afişler' Asıldı
Kars'ta 'Darbe Girişimi' Davası

Kars'ta 'Darbe Girişimi' Davası

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde darbe girişimi sırasında 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli olan 17 eski rütbeli askerin yargılanmasına devam edildi.

A+A-

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki "ana komuta kademesi"nde yer aldıkları iddia edilen aralarında örgütün "sıkıyönetim komutanı" ve dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, aynı komutanlığın eski Kurmay Başkanı Yarbay Serkan Polat ve eski 2. Tank Tabur Komutanı Yarbay Nihat Uçan'ın da yer aldığı 16'sı tutuklu 17 eski rütbeli askerin yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 Mart'ta başlayan davanın duruşmasına, darbe girişimi sırasında 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli olan eski askerlerden tutuklu sanıklar Serkan Polat, Emrah Akça, Haydar Küreş, Harun Doğanay, Sami Büberci, Çetin Aydoğan, Muhlis İpekliler, Ferhat Demirci ile tutuksuz yargılanan İbrahim Erhan Akça katıldı.

Diğer tutuklu sanıklar Ali Avcı, Eyüp Ağbağ, Osman Atlı, Cemal Sudaş, Süleyman Koçda tutuklu bulundukları Van T Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya dahil oldu.

Sanık avukatlarının da katıldığı duruşmada Atlı, Sudaş, Doğanay, İpekliler, Küreş, Büberci ve Emrah Akça savunma yaptı.

Sanık avukatları da müvekkillerinin FETÖ ile bağlantısının olmadığını, asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını savunarak, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatları tek tek dinledikten sonra tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanık İbrahim Erhan Akça hakkındaki adli kontrol şartının devamına karar vererek duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi.

İddianameden


Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 130 sayfalık iddianamede, FETÖ'nün darbe girişimine katıldıkları belirtilen tutuklu sanıklardan örgütün sözde "sıkıyönetim komutanı" ve dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, aynı komutanlığın eski Kurmay Başkanı Yarbay Serkan Polat ve eski 2. Tank Tabur Komutanı Yarbay Nihat Uçan, Tuğgeneral Avcı'nın emir subayı Emrah Akça, eski Kurmay Başkanı Yarbay Serkan Polat, eski 2. Tank Tabur Komutanı Yarbay Nihat Uçan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Topçu Tabur Komutanı Süleyman Koç, eski Merkez Komutan Vekili Haydar Küreş, eski 2. Mekanize Piyade Tabur Komutanı Harun Doğanay ve eski vekili Muhlis İpekliler, eski 1. Mekanize PiyadeTabur Komutanı Ali Ercan Ormanoğlu, eski Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Erdinç Serçe, eski Komuta Destek Tabur Komutanı Vekili Ferhat Demirci, eski Lojistik Şube Müdür Vekili Sami Büberci, eski MEBS Şube Müdürü Eyüp Ağbağ, eski Harekat Merkez Amiri Cemal Sudaş, eski Lojistik Destek Komutanı Çetin Aydoğan, Osman Atlı ve tutuksuz olan eski Personel Şube Müdürü İbrahim Erhan Akça "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Tutuklu sanıklar Avcı, Polat ve Uçan'ın da aralarında olduğu 17 rütbeli asker hakkında "Anayasa'yı ihlal, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyetihükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, Polat ve Uçan hakkında ayrıca "kamu malına zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.