1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Protokol Gece Kars’ı Gezdi
Kars'ta 'Cumhuriyet Bayramı’ Kutlamaları

Kars'ta 'Cumhuriyet Bayramı’ Kutlamaları

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 99’uncu yılı, yurt genelinde olduğu gibi Kars ve bölge de törenlerle kutlanıyor.

A+A-

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 99’uncu yılı, yurt genelinde olduğu gibi Kars ve bölge de törenlerle kutlanıyor.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde önceki gün Kars Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Kars Valisi ve Belediye Başkan vekili Türker Öksüz ve protokol üyeleri tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

cumhuriyet.jpeg

Çelenk sunumun ardından etkinlik sona erdi. 

Kutlama etkinlikleri çeşitli programlarla devam edecek.

…haberin uzantısı

KARS’TA CUMHURİYET COŞKUSU

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Kars Valisi Türker Öksüz'ün tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar daha sonra tören alanında devam etti.

Vali, Belediye Başkan vekili Türker Öksüz'ün açılış konuşmasını yaptı. 

Öksüz, "Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu, gözümüzün nuru cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümü. Bu anlamlı gün vesilesi ile öncelikle; cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyorum. Yüce milletimizin bu haklı onur ve gurur gününde sizlerle birlikte olmaktan, bu güzel bayramımızı sizlerle birlikte kutlamaktan duyduğum gurur ve memnuniyetimi ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla, saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.  Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!" dedi.

Öğrencilerin şiir okuması ile devam eden etkinlikte, 'Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından madalyaları verildi. 

Resmî törenler, müzik sunumu, öğrencilerin folklor gösteri ve resmigeçit töreniyle son buldu.

CHP’DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı’nca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alternatif program düzenlendi.

chp-toren.jpeg

Alternatif Cumhuriyet Bayramı töreninde CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler