1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta HDP’lilere Operasyon
Kars'ta 5 Katlı Binada Doğalgaz Patlaması ve Yangın

Kars'ta 5 Katlı Binada Doğalgaz Patlaması ve Yangın

Kars'ta bir binada meydana gelen doğalgaz sıkışmasından kaynaklı patlama ve sonrasında çıkan yangında 3 kişi yaralandı.

A+A-

Kars'ta bir binada meydana gelen doğalgaz sıkışmasından kaynaklı patlama ve sonrasında çıkan yangında 3 kişi yaralandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan ve yerel kaynaklardan derlediği bilgilere göre; Kars merkez Şehitler Mahallesi'ndeki 5 katlı bir binada “doğalgaz kaynaklı” olduğu belirtilen patlama meydana geldi.

Patlamanın meydana geldiği iddia edilen 3. kattaki dairenin duvarları yıkıldı, ardından yangın çıktı. 

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, binadakileri tahliye etmek ve yangını söndürmek için çalışma başlattı.

1'İ AĞIR 3 KİŞİ YARALANDI

Çevredeki binaların camlarının da patlamanın etkisiyle kırıldığı olayda, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden durumu ağır olan bir kişi Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne diğer yaralılar ise Harakani Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ekiplerin binayı tahliye edip, çıkan yangını tamamen söndürdüğü bildirildi. Tahliye edilen bina sakinleri, ekiplerin çalışmasını gözyaşları içinde takip ettiği görüldü.

aa-picture-20231220-33230912.jpg

"PATLAMANIN DOĞAL GAZ KAYNAKLI OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Kars Valisi Ziya Polat, olay mahalli bölgeye gelip inceleme yaptıktan sonra, patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu ve ekiplerin incelemesinin sürdüğünü ifade etti.

Vali Polat, “Herhangi bir sıkıntı yok Allah’a şükür, hastalarımızı kontrol amaçlı hastanelerimizde tutuyoruz. Üniversite Hastanemizdeki vatandaşımızın durumuna bakacağız, belki de sevk edeceğiz. tekrar geçmiş olsun, arkadaşlarımız burada incelemelerimiz devam ediyor. Rabbim büyüğünden korusun.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.