1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Selim Sadak Görevine Devam EDECEK
İddia | Kars’ta 'AK Parti-MHP İttifakı'nın Adayı Belli Oldu

İddia | Kars’ta 'AK Parti-MHP İttifakı'nın Adayı Belli Oldu

Kars’ta ittifak kararı alan AKP ve MHP’nin ortak adayının belli olduğu öne sürüldü.

A+A-

Kars’ta ittifak kararı alan AK Parti ve MHP’nin ortak adayının belli olduğu öne sürüldü.

Gazete Münevver'in Kars Manşet’e dayandırdığı haberine göre; MHP’nin geçtiğimiz Mayıs seçimlerindeki milletvekili adayı Taner Gökçek 'ittifak'ın ortak adayı oldu.

Her ne kadar adayın ortak olduğu ifade edilse bile; Kars’ta AK Parti ve MHP seçmeni arasında geçişkenlik söz konusu değil. Bu durumda AK Parti’nin Kars’ta adayını çektiğini ve Kars’ı MHP’ye bıraktığı söylenebilir.

Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde Taner Gökçek’in aday olduğu MHP, Kars’ta beşinci parti olmuştu.

14 Mayıs 2023 milletvekili seçim sonuçlarına ittifaklar, "CUMHUR İTTİFAKI / yüzde 38,00.. 55.606 oy 1 mv, MİLLET İTTİFAKI / yüzde 31,00.. 45.817 oy 1 mv, EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI / yüzde 27,00.. 40.710 oy 1 mv" çıkarmıştı.

  • Yeşil Sol Parti: yüzde 28.49
  • AK Parti: yüzde 25.14
  • CHP: yüzde 16.25
  • İYİ Parti: yüzde 15.26
  • MHP: yüzde 9.68

Öte yandan 2019 seçimlerini HDP kazanmıştı. HDP’nin yaklaşık 18 ay yönettiği belediyeye kayyım atanmıştı. Kars Belediyesi şu anda kayyım tarafından yönetiliyor.

TANER GÖKÇEK KİMDİR?

Taner Gökçek İlk, orta ve lise öğrenimini Kars'ta tamamladı. MHP'nin başta gençlik teşkilatları olmak üzere siyasi faaliyetlerinde yer aldı. MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babası, Gökçek uzun yıllardır MHP çatısı altında Kars'ta siyaset yapıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler