1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Meteoroloji'den Kars ve Bölge İçin 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı
Kars'ta 'Adres Kayıt Sistemi' Çalışmaları Başladı

Kars'ta 'Adres Kayıt Sistemi' Çalışmaları Başladı

Kars'ta 'Mekansal Adres Kayıt Sistemi' (MAKS) çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Kars'ta 'Mekansal Adres Kayıt Sistemi' (MAKS) çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi kapmasında veri üretimi ve yaygınlaştırma çalışmaları başladı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; 2019 yılı içerisinde Adres Kayıt Sistemi (AKS)'den Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS)'ne geçiş çalışmalarından ötürü, Kars Belediyesi sınırları içinde yer alan 23 mahalleye bağlı cadde, sokak ve kapı numaralarında değişiklikler yapılıyor.

Kamu kuruluşlarında yaşanan adres aksaklıklarının giderilmesi, güncel adres bilgilerinin tamamlanması amacıyla Kars Belediyesi "plaka ve sokak levhalama" ihalesi yaptı. 

"Kent Bilgi Sistemi"ne entegre olarak hazırlanan ihalenin saha veri toplama çalışmaları yapılacağı ve çalışmaların 120 gün içerisinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.