1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Selim'de Muhtarlarla İstişare Toplantısı
Kars ve Bölge'de 1129 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlanamıyor

Kars ve Bölge'de 1129 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlanamıyor

Kars ve bölge illerinden Ardahan ile Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle 1129 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

A+A-

Kars ve bölge kentlerinde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapanırken, yaşanan kazalarda 3 kişi hayatını kaybetti ve 23 kişi yaralandı.

Bölge kentlerinde yoğun kar yağışı ve fırtına etkisiyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, yüzlerce köy ve çok sayıda ilçenin kent merkezleri ile olan kara yolu bağlantısı kesildi.

Kars ve Ağrı’da meydana gelen trafik kazalarında da 3 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı.

BÖLGE DE 1129 YERLEŞİM YERİNE ULAŞILAMIYOR

Kars ve bölge illerinden Ardahan ile Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle 1129 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Kars’ta kar ve tipi nedeniyle kırsaldaki 72 köy yolu ulaşıma kapanırken, Ardahan’da 57 köy yolu ile Erzurum’da 1008 mahalle/köy yolu ulaşıma kapandı.

..haberin uzantısı

KARS’TA 72 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kars’ta okullar olumsuz hava koşullarından dolayı 1 gün tatil edilirken, kentte kar ve tipiden dolayı 72 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kars’ta kar ve tipiden dolayı merkeze bağlı 9. Akyaka’da 3, Arpaçay’da 9, Digor’da 13, Sarıkamış’ta 17, Selim’de 13 ve Susuz’da 8 olmak üzere toplam 72 köyün bağlantısı kesildi.

Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmaları devam ederken, öte yandan bölgede etkili olan kar ve tipiden dolayı ulaşımda da aksaklıklar yaşanıyor.

Kars-Göle/Ardahan, Kars-Çıldır/Ardahan ve Kars/Digor-Iğdır kara yolunda kar ve tipi ulaşıma izin vermiyor.

Zincirsiz araçların kent dışına çıkışına izin verilmezken, trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.