1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ali Uçum 'Kars 36 Spor'daki Görevini Bıraktı
Kars’ta 50 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Kars’ta 50 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Kars’ta 50 köy yolu ulaşıma kapalı, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

A+A-

Kars’ta 50 köy yolu ulaşıma kapalı, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kars’ta önceki gün etkili olan kar yağışı tipiden 50 köyün, kentle irtibatı kesildi. 50 köyün yolunan açılması için Kars İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çaba sarf ediyor.

Köy sayısının 382 olduğu Kars’ta merkeze bağlı 5 köy, Digor’da 6, Kağızman’da 19, Sarıkamış’ta 5, Selim’de 13 ve Susuz’da 3 olmak üzere toplam 50 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ulaşıma kaplı bulunan köylerde yol açma çalışmaları devam ediyor.

Benzer haber...

Kars’ta Kar Temizliğine Traktörlü Çözüm

Kars’ta yoğun kar yağışı ve tipinin ardından karla mücadele çalışmaları başlarken, vatandaşlarda buldukları yöntemlerle kar temizliği yapıyor.

Kars’ta etkili olan kar ve tipinin ardından cadde ve sokaklarda oluşan kara vatandaşlardan ilginç çözüm geldi. Kenan Nebioğlu, traktörüne taktığı aparatın adını ‘kar savar’ koyarak,işyerinin önündeki karları temizledi.

“Kendi imkanlarımızla yolları açmaya çalışıyorum”

Kars’ta bütün cadde ve sokaklarda kar olduğunu ifade eden Kenan Nebioğlu, kendi imkanlarıyla kar temizlediklerini söyledi.

Kar yağınca kıyamet koptuğunu belirten Nebioğlu, “Aynen gördüğünüz gibi tipi fırtına. Kendi imkanlarımızla yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Az önce gördüğünüz gibi çift çeker traktör kar’ı temizlemekte zorlanıyor. Bu şartlarla yaşıyor bu şartlarla geçiniyoruz” dedi.

“İstanbul’da kar yağınca kıyamet kopuyor”

Özellikle büyük şehirlerde iki gün kar yağınca kıyamet koptuğunu hatırlatan Kenan Nebioğlu, Kars’ta 8 ay kar yağdığını ve kış şartlarında yaşadıklarını kaydetti. Bir metreye yakın kar olduğunun altını çizen Nebioğlu, “Yarım metreye yakın bir kar var ama büyük şehirlerde İstanbul gibi bir yerde iki gün kar yağınca kıyamet kopuyor. Maalesef bizim buralarda yaklaşık dört ay diye bilirim, kış yaşıyoruz gördüğünüz gibi tamamen kendi imkanlarımızla, belediyemizin zaten imkanları kısıtlı bu neden dolayı herkes kendi imkanları ile bir şeyler yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

“Adını kar savar koydu”

Traktörüne taktığı aparatın adını ‘kar savar’ koyan Kenan Nebioğlu, çift çekerli traktörüyle kendi işyeri ve evinin önünde kar temizliği yaptı. Yaklaşık bir saatlik bir çalışmayla Nebioğlu’nun işyeri ve evinin önünde kar kalmadı.

Nebioğlu’nun bulunduğu bölgede caddenin de karını kar savar ile temizlediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.