1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Sınır'ın 8.nci Bölümü YAYINLANDI
Kars’ta 23 Nisan Kutlamaları

Kars’ta 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kars’ta düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

Kars'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma törenleri kar yağışı altında yapıldı.

Kar yağışı altında gerçekleşen programa İl Mill Eğitim Müdürü Aydın Acay, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında katılımcıların sosyal mesafe kuralına uyarak maske taktığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

kars23nisan1.jpg

Program sonrası Acay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "Her ne kadar Kovid-19 salgını nedeniyle çocuklarla okullarda, sınıflarda, meydanlarda el ele tutuşup kutlayamasak da emin olun ki çocuklarımız şu an evlerinde uzaktan da olsa öğretmenleri ve idarecileriyle evlerini adeta sınıfa ve salona dönüştürmüşler." dedi.

kars23nisan.jpg

kars23nisan-001.jpg

Haberin uzantısı...

Kars'tan "23 Nisan" Mesajları 

Kars Valisi Türker Öksüz mesaj yayımladı

Kars Valisi Türker Öksüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Öksüz, mesajında, "Aziz Milletimizin bağımsız yaşama ülküsü ile kendi azim ve kararlılığıyla kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100’üncü kuruluş yıldönümünü ve geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını”  kutlamanın gurur ve onurunu yaşıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, aziz milletimiz, egemenliğin kayıtsız, şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletimizden aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi, milletimizin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.

Sevgili Çocuklar; Evrensel bir bayrama, dostluk, kardeşlik ve sevgi şölenine dönüşen ve her yıl dünya çocukları ile birlikte kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olma özelliğini taşımaktadır. Bu bayram, dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle özellikle sizler için çok önemli günlerden biri olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl ne yazık ki buruk bir şekilde kutlayacağız. Başta siz sevgili çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizi salgından korumak için devletimizce çeşitli tedbirler alınmaktadır. Alınan tedbirler kapsamında sizler de okul hayatınızı uzaktan eğitim şeklinde evlerinizde yürütmektesiniz. Okulunuzu, arkadaşlarınızı, öğretmenlerinizi ve dışarda oyun oynamayı çok özlediğinizi biliyoruz. Her ne kadar okullarınızda olamasanız da içinde bulunduğumuz şartlara rağmen evlerinizi birer bayram yerine çevireceğinize, bu önemli günü evinizde çeşitli etkinliklerle, oyunlarla, şarkılarla en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum.

Sizler, milletimizin ve devletimizin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023 yılında ve sonrasında dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesinden biri olan büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirebilmesi için en iyi şekilde kendinizi yetiştirmelisiniz. Sizler, yüce Türk Milletinin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağısınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz milletimize hizmette bulunan ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını, bedenlerini vatan toprağına katık eden aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış, refah ve huzur getirmesini diliyorum." dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.