1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Silahlı Kavga: 2 Ölü 4 Yaralı
Kars’ta 19 Mayıs Kutlamaları

Kars’ta 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 104’üncü yılında tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da kutlandı.

A+A-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

anitkabir.jpg

PolitiKARS’ın internet sitelerinden derlediği bilgilere göre, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından törenler Şehir Stadyumu olarak bilinen Atletizm Sahası’nda gerçekleşti.

kars-19-mayis.jpg

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Ayhan Yüreğir, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 104 yıl önce başlayan bu yolculuğun nihai hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurarak dünyaya örnek olacak duruma getirmekti. Bu noktaya kadar gençlerimizin azim ve umut dolu yüreklerinden aldığımız güçle geldiğimiz gibi inşallah hedefimize de yine gençlerimizden aldığımız bu güçle ulaşacağız. Bugün ise bizlere düşen görev aynı ruhla, aynı heyecanla canları pahasına bu toprakları bize vatan yapan ecdadın emanetine sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi daim kılarak ülkemizi hak ettiği yere taşımak için mücadeleye devam etmektir. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, o kutlu ilk adımı atmış olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm şehit ve gazilerini rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gençlik adına bir öğrenci konuşmasından sonra Samsun'dan getirilen temsili bayrak Kars Valisi Türker Öksüz'e teslim edildi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okundu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dereceye giren başarılı sporcuların madalya ve ödülleri protokol tarafından verildi. Halk oyunları ve spor gösterisiyle program son buldu.

kars-19-mayis-5.jpgkars-19-mayis-5.jpg

kars-19-mayis-2.jpg

kars-19-mayis-3.jpg

kars-19-mayis-6.jpg

kars-19-mayis-7.jpg

kars-19-mayis-1.jpg

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine, Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekili Adem Çalkın, CHP Kars milletvekili İnan Akgün Alp ile protokol üyeleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.