1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Tuncer Bakırhan Memleketi Kars'ta... Farklılıklarımız Zenginliğimizdir!
Kars’ta 19 Mayıs Kutlamaları

Kars’ta 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 103’ncü yılında tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da kutlandı.

A+A-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da coşkuyla kutlandı.

PolitiKARS'ın internet sitelerinden derlediği bilgilere göre; Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 100. yıl dönümü, büyük bir anlam ve öneme sahip olan bu günde, Türk milletinin var olma mücadelesi açısında büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturur. Milli birliğimize yönelen her türlü tehdide karşı, Samsun'a çıkan iradenin sahip olduğu inançtan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Büyük Önder Atatürk'ün bu tarihi Türk gençliğine armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gençlik adına bir öğrenci konuşmasından sonra Samsun'dan getirilen temsili bayrak Kars Valisi Türker Öksüz'e teslim edildi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okundu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dereceye giren başarılı sporcuların madalya ve ödülleri protokol tarafından verildi. 

Halk oyunları ve spor gösterisiyle program son buldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine, Kars Valisi Türker Öksüz, protokol üyeleri, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. 

CHP, İYİ PARTİ VE SAADET’TEN ORTAK KUTLAMA

Kars’ta, Millet İttifakının bileşenleri CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ortak etkinlik gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman beraberinde İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba ve Saadet Partisi Kars İl Başkanı Erkan Uslu ile birlikte G.A.M.P Konağı yanındaki parkta basın açıklaması yaptı.

Partilerin il teşkilat mensuplarının da katıldığı geniş katılımlı etkinlikte açıklamada bulunan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığa milli mücadelenin Türk tarihinin önemli dönüm noktalarında birisi olduğunu söyledi.

Tacettin Durmuş’un haberine göre; Toraman, “Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti'nin yine dünya üzerindeki varlığını özgür, bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır" diyen yüce önder yediden yetmişe, Kuzeylisi - Güneylisi, Doğulusu - Batılısı, her insanımızı arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede Türk Milleti başarı elde etmiştir.

Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Bu açıdan milli mücadele sonrası 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet'imizle dünya ulusları arasında şerefli yerini almıştır. Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet'e sahip çıkacak. O'nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış

Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta Türk Gençliği olmak üzere Türk Milleti fırsat vermeyecektir. Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs; emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı, onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. 103 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır Ancak unutmayın ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir ülkedir. Aklın ve bilimin ışığında, güçlü bir toplumsal dayanışma ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur Dolayısıyla, bu ülkenin evlatlarım, hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı yoktur. Özellikle de gençlerimizin... Çünkü Gazi Mustafa Atatürk, bu eşsiz günü hediye ettiği gençlerimize, geleceğimizi de emanet etmiştir.

Gençlerimizin de bu inançla hareket etmesi, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkemizden taviz vermeden, ülkemizin yarınlarını inşa etmesi gerekir. Dün Samsun'da bağımsızlık, bugün ülkemizin bütününde "hak, hukuk ve adalet" mücadelesi veren gençlerimizi, hiçbir kuvvetin yıldıramayacağı bilinmelidir. İnanıyorum ki onlar, aynı azim ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınların da yılmaz savunucusu olacaktır.

Bayrağımız özgür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı sevgi ve saygıyla kutluyorum.”dedi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.