1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası
Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü

Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kars ve Sarıkamış'ta tören düzenlendi.

A+A-

Kars'ta ise valilik önünde düzenlenen törende, Kars Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Kars Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği adına Atütürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kars Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Yüksel Öztürk, burada yaptığı konuşmada; "Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşayan aziz Türk milleti, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıda şehit vererek gazi vererek bu topraklarını koruyabilmiştir. Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta vatan davası ve dünya barışı için şehit ve gazi olan vatan kahramanlarımız, mücadelesini sürdürmektedir." dedi.

Törene, Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serdar Güngör, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Uzantısı

SARIKAMIŞ'TA GAZİLER GÜNÜ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şubesi Başkan Vekili Beyaz Reçber, yaptığı konuşmada, her yıl kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü'nün bir kahramanlık günü olduğunu söyledi.

Reçber, "Gazi bir milletin çocukları olarak, gazi rütbesi almış biz gaziler vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatanı ve ay yıldızlı al bayrağı için Atatürk ilkeleri doğrultusunda havada, karada ve denizde, her zaman her yerde, şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuz gibi, hazır olan evlatlar yetiştirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, ilçedeki şehitlikleri ziyaret ederek, dua etti.

Törene, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cumhuriyet Savcısı Nurettin Adıgözel, gaziler, daire amirleri, askeri erkan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.