1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Haydar Aliyev, Kars'ta Anıldı
Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında, Kars Garnizon Şehitliği’nde program düzenlendi.

A+A-

Kars Valisi Rahmi Doğan, 15 Temmuz’da bu milletin hükümetine, bu milletin seçilmiş Cumhurbaşkanına, içimizden çıkan bir takım hainlerin darbe girişiminde bulunduğunu belirtti.

Doğan, Türkiye’de darbeyi Ankara ve İstanbul’dan sonra en ağır yaşan ilin Kars olduğunu ve Karslılarının darbecilere gereken dersi verdiğini kaydetti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin 1. yılı dolayısıyla ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında, Garnizon Şehitliği’nde program düzenlendi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Rahmi Rahmi Doğan, “Malum geçen yıl Türk milleti, talihsiz bir gün yaşadı. 15 Temmuz’da ülkemize, bu milletin seçilmiş hükümetine karşı, seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı içimizden çıkan bir takım hainler darbe girişiminde bulundu. Onun yıl dönümüyle ilgili etkinlikler plandık. Tabi bu milletin temiz tarihine kara bir leke sürmek için, bu milletin içerisinden çıkan hainler, bir girişimde bulundu. Bu millet bu hain girişimi püskürttü. Ve bu pisliği de temizledik. İnşallah temizlediğimizi düşünüyoruz. 1 yıllık bir süreç geçti. Şehitlerimiz var. 3 bin civarında gazimiz var. Ben önce şehitlerimize rahmet diliyorum. Onlar hiç tereddüt etmeden, gözlerini kırpmadan o gece milletin geleceği için, evlatlarımızın geleceği için, bu toprakların için sokaklara çıktılar. Tankların önüne çıktılar. Kendilerini siper ettiler” dedi.

“Kars’ta ciddi bir darbe girişimi yaşandı”

Kars anlamında ciddi bir darbe girişimi yaşandığına dikkat çeken Vali Rahmi Doğan, “İlimiz anlamında ciddi bir darbe girişimi yaşadık biliyorsunuz. Sizlerde yakinen takip ettiniz. 16 tane tank ilimizin çeşitli yerlerine, valiliğimiz, emniyet müdürlüğümüz, kritik bir takım noktalara çıkarak ili teslim almak için girişimde bulundular. Yine Sarıkamış’ta bulunan Sarıkamış 9. Komando Tugayı, benzer bir şekilde çıkarak, Sarıkamış’ın tamamını teslim aldı. Biz o gece hiç tereddüt etmeden darbe girişimine karşı durduk. Bütün birimlerimizle, bütün personelimizle, cesurca yürekli bir şekilde, bu milletin olması gerektiği şekilde direndik. Ve o gece darbe hem ilimizde, hem de Türkiye genelinde püskürtüldü. Darbecilerin hepsini o gece yakaladık, gözaltına aldık. Şuanda mahkeme süreçleri başladı. Mahkeme süreçleri devam ediyor. Bu millet onları en ağır şekilde cezalandıracaktır. Bu millet onları asla affetmeyecektir. Millet olarak onları asla hiçbir zaman unutmayacağız. Nesillerimize, gelecek nesillerimize de bu 15 Temmuz kara lekesini anlatacağız” diye konuştu.

Öte yandan Kars Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Doğan ve beraberindekiler, şehitlikteki müzeyi ziyaret edip, daha sonra Evliya Camii’ndeki Mevlid-i Şerif programına geçti. Mevlit sonrası tüm şehitler için dua edildi. Kars’ta, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla hafta boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Kars'ta '15 Temmuz' Etkinlikleri

Haberin uzantısı...

Kars'ta 15 Temmuz Sergisi

Kars'ta "15 Temmuz Resim Sergisi"nin açılışı yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü karşısında düzenlenen serginin açılışını Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman birlikte yaptı.

Sergide 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Kars’ta çekilen fotoğraflar yer aldı.

Kars’ta 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Kars’ta 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Kars’ta 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Kars’ta 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Kars’ta 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Kars’ta 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Kars’ta 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Belediye Başkanı Karaçanta'nın 15 Temmuz Mesajı

Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Karaçanta yayımladığı mesajında, “Türk Milletinin, top yekün Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır 15 Temmuz. 15 Temmuz gecesi, vatanımızı, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz, cefakar ve fedakar millete doğrultarak hain, kalleş ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, yüce Türk milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar” dedi.

Karaçanta, “Hain ellerin, millet iradesiyle seçilmiş hükümete karşı darbe teşebbüsüne kalkışması asla kabul edilemez. Milli iradeye sahip çıkmak nefes aldığımız sürece hepimizin boynumuzun borcudur. Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen, yerli ve yabancılara uşaklık eden ve darbe maskaralığı yapanlara bu asil millet asla prim vermeyecektir. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir. Zaman, tanklarını, silahlarını milli iradeye doğrultmuş millet düşmanlarına mücadelede tam ve kararlı olma ve devlet-millet olarak kenetlenme zamanıdır” diye konuştu.

Başkan Karaçanta, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu haince girişim, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışı olacak ve tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır inşallah. Kardeşliğimizi bozanlar, Türk adaleti karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Gün, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma günüdür. Yeni ve güçlü Türkiye’de hainlerin yeri olmayacaktır. Bu doğrultuda hain darbe girişiminin birinci yılında demokrasi ve milli iradeye sahip çıkılması gerekiyor. Hiç kimseyi sevindirmeyeceğiz. Acımızı da sevincimizi de yüreğimizde taşıyacağız. Şehitlerimiz daima yüksektedir, onlar en yüksek makama layıktırlar. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek, Devletin bütünlüğü bu bayrağın varlığı, Devletin bekası söz konusuysa gerisi teferruattır.”

Başkan Karaçanta’nın 15 Temmuz Mesajı

Rektör Özcan'ın 15 Temmuz Mesajı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Özcan, yayımladığı mesajında, “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin üzerine çöken hain darbe girişimi bir bütün olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, ülkemizin demokratik yapısını, anayasal düzeni, milli bütünlüğümüzü, iç barışımızı, millet iradesini, varlığımızı ve birliğimizi, vatansever halkımızın canını ve malını doğrudan ve kasten hedef almış, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu elim olay neticesinde devletimizin ve anayasal düzenin bekası için canını ortaya koyarak mücadele eden 249 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 2 bin 712 vatandaşımız da gazi olmuştur” dedi.

Devlet içinde yuvalanan ve bütün kurumlara işleyen ihanet şebekesi, Mehmetçiğin şerefli üniformasını kalkan olarak kullanmış ve kendilerine emanet edilen silahları devletine ve milletine doğrultmuştur. Ülkemizi korkuya ve kaosa sürüklemeyi hedefleyen ihanet şebekesinin tüm foyası milletimizin asil duruşu ile ortaya çıkartılmış ve çökertilmiştir diyen Prof. Dr. Sami Özcan, “Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk Milletinin sağlam iradesi karşısında bertaraf edilmiştir. Konunun esası, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, bütünlüğüne ve birliğine kasteden malum yapı tarafından bir kez daha tekrarlanan hain, sinsi ve ahlaksızca bir girişimdir. Fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyet, Türkiye’yi çatışma ortamına sürüklemek istemekte; demokrasiyi, refah arayışını ve toplumsal barışı yok etmeye çalışmaktadır. Kendi halkına kurşun sıkacak kadar gözü dönmüş, vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainler mili irade karşısında hesap vermektedir. 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine karşı halkımızın kararlı duruşu ve birlikteliği çok anlamlı ve önemlidir. Onurlu bir mücadele sergileyen halkımız, darbecilerin karşısında geri adım atmamış, bedenini siper ederek tankların, uçakların ve helikopterlerin karşısında kararlılıkla durmuştur. 15 Temmuz gecesi halkımız, kanlı darbe girişimine karşı kendi iradesine sahip çıkmıştır. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız ve siyasi partilerimizin Genel Başkanlarının tutum ve kararlılığı milletimizin gönlünde taht kurmuştur” diye konuştu.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Türk Milleti tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstererek sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişimine en büyük cevabı vermişlerdir. Türk halkının birlik ve beraberlik içerisindeki dayanışması ile 15 Temmuz darbe girişimi önlenmiştir. Türk halkı ülkemizi yeniden karanlık dolu günlere götürmek isteyen Fetö zihniyetine karşı ülkemizin dört bir tarafında tek vücut olarak en başta milli iradeye, demokrasiye ve ülkemize sahip çıkma inancını tüm Dünya’ya bir kez daha göstermiştir.

Devletin tüm kurumlarında olduğu gibi Kafkas Üniversitesi olarak darbe girişimine karşı ortak bir tavır, duruş ve anlayış içerisinde bulunuyoruz. Kafkas Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte, tek bilek, tek yürek olarak, darbeye karşı devletimizin ve milletimizin yanında yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, bundan kaynaklanan sarsılmaz gücümüzü ve kudretimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Demokrasimizi ve Anayasal düzenimizi kimse zedeleyemez! Demokrasiye olan inancımızı ve Anayasal düzene olan sarsılmaz bağlılığımızı her zaman devam ettireceğiz. Vatanımıza olan bağlılığımız ve demokrasiye olan inancımızla bu zorlu süreçten daha da güçlenmiş olarak çıkacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde birlik ve beraberlik içerisinde aydınlık yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Anadolu’nun her tarafına yayılmış bilim yuvalarında ülkemizin refah düzeyini yükseltmeye ve insanlığa destek olmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin birliğine ve beraberliğine karşı yapılan bu haince kalkışmayı tekrar kınarken, darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimiz, polisimiz ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Kars'ta Caddeler Bayraklarla Donattıdı

Kars Belediyesi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi Ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kentin ana caddelerini Türk bayraklarıyla donattı.

Belediye çalışanları ve itfaiye ekipleri, itfaiye aracının da yardımıyla özellikle ana caddeleri Türk bayrağı astı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ın ana caddelerini bayraklarla donattıklarını belirtti.

Sarıkamış'ta 15 Temmuz Turnuvası

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde 15 Temmuz "Demokrasi Şehitleri ve Gazilerini Anma" turnuvaları başladı.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 7 kurumun ortaklaşa düzenlediği "Tekerlekli Kayak, Voleybol ve Futbol Turnuvası", müsabakaları başladı.

Turnuvaya tekerlekli kayak branşından 30 kişi, voleybol branşından 4 takım ve futbol branşından toplam 7 kurum katıldı.

Turnuva, 15 Temmuz Cumartesi günü final karşılaşmalarıyla sona erecek.

Sarıkamış’ta 15 Temmuz Şehitleri Ve Gazileri Anısına Turnuva Düzenlendi

Sarıkamış’ta 15 Temmuz Şehitleri Ve Gazileri Anısına Turnuva Düzenlendi

Sarıkamış’ta 15 Temmuz Şehitleri Ve Gazileri Anısına Turnuva Düzenlendi

Sarıkamış’ta 15 Temmuz Şehitleri Ve Gazileri Anısına Turnuva Düzenlendi

Sarıkamış’ta 15 Temmuz Şehitleri Ve Gazileri Anısına Turnuva Düzenlendi

Sarıkamış’ta 15 Temmuz Şehitleri Ve Gazileri Anısına Turnuva Düzenlendi

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.