Karslılar 'Demokrasi Nöbeti'nde

Karslılar 'Demokrasi Nöbeti'nde

Kars’ta "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı kapsamında düzenlenen etkinlikler sona erdi

A+A-

15 Temmuz’daki darbe girişiminin 1’inci yılında Kars’ta "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi. Demokrasi Meydanında hain saldırıda şehit olanların isimleri okunurken, bir genç kız gözyaşlarını boğuldu. Bingöllü Şair Hacı Gürhan’ın ‘Ben Anadolu’yum’ isimli şiirini okuyan 10 yaşındaki Fatma Seher Nebioğlu ise duygulara tercüman oldu.

Kars’ta, Evliya Camii önünde toplanan vatandaşlar, İl Müftüsü Mehmet Genç’in duasının ardından yürüyüşe geçti. Atatürk ve Faikbey Caddeleri üzerinden "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak yürüyen kalabalık İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldi.

Burada düzenlenen programda konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, "Bu millete pusu kurup, diz çöktürmek isteyen kalleş, namert, alçak, işbirlikçiler, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde çöreklenmiş, hain bir çete, tarihin asla affetmeyeceği bir ihanette bulundu. Kışlardan çıkardığı tanklarla, havalandırdığı jetlerle, uçurduğu helikopterler ve silahlandırdığı askerlerle ülkemizin varlığına kast ederek, imha ve işgal girişimine başladı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet adamlarımızın üzerine suikast timleri gönderdi. Komuta kademesini esir alıp, ülkemizin gözbebeği kurumlarına en ağır silahlarla saldırdı. Savaş şartları içerisinde düşmen kuvvetlerinin bile tenezzül edemeyeceği bir alçaklıkla milli iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladı. Sivil halkın üzerine acımasızca bombalar, mermiler yağdırdı. Sokaklarını savaş meydanlarına, kurumlarını harabeye, yüreklerimizi yangın yerine çevirdi" dedi.

"Böylesi bir ihaneti ilk defa gördük"

Doğan, "Zihnimizde geçmişin acı hatırları vardır. Nice ihtilaller, darbeler yaşamıştık. Ama böylesi bir ihaneti ilk defa görüyorduk. O gece anladık ki, bu işgal ve vahşetin içinde bizden gibi görünüp, sinsice pusuya yatan hain emellerin hayaliyle kılcal damarlarımıza kadar çöreklenen, yıllarca masun Anadolu halkının hamiyet duygularını sömüren bir kirli yapı, emperyalist güçlerin maşası olmuş, FETÖ adında bir ihanet şebekesi vardır. Çevremizdeki ateş çemberine rağmen Türkiye’nin son günlerde global bir güç olması, yakaladığı istikrar, devasa yatırımlara imza atması, milli ve yerli politikalar uygulaması birilerini fena halde rahatsız etmiştir. 15 Temmuz gecesi yapılan bu hain kalkışmaya direndik. Bu güce boyun eğmedik. Bu hain kalkışmaya direndik. Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu, bir araya gelip kenetlendiğimizi, güçlü ve kararlı bir lidere sahip olduğumuzda ne destanlar yazabileceğimizi bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz gecesi Kars’ta birlik, beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıkan, vatanın birlik beraberliğine sahip çıkan, tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyen tüm vatandaşlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, kamu kurumlarına, dernek, vakıf ve tüm kesimlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Programda AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da konuşma yaptı. Müftü Mehmet Genç’in duasının ardından sahneye çıkan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Fatma Seher Nebioğlu, Türkiye’nin yedi düvele karşı savaş verdiği şu günlerde, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Bingöllü Şair Hacı Gürhan’ın ‘Ben Anadolu’yum’ isimli şiirini okudu. Minik öğrenci Fatma Seher Nebioğlu, okuduğu şiirle Demokrasi Meydanını dolduran binlerce Karslıyı, hem coşturdu, hem de hüzünlendirdi. Minik öğrenci okuduğu şiirin ardından ayakta alkışlandı. Daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, telefonla bağlanarak Karslılara teşekkür etti.

“Milli Birlik Yürüyüşü” ve “Demokrasi Nöbetine” Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti 24. dönem Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, il protokolü ve binlerce vatandaş katıldı.

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Binlerce Karslı 'Demokrasi Nöbeti'nde

Benzer haberler...

Kağızman'da Demokrasi Nöbeti

Kars'ın Kağızman ilçesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından yürüyüş yapıldı.

Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, "FETÖ terör örgütü şunu bilsin ki maşalık yaparak bu halkı bölemeyecekler. Bizleri ve Cumhurbaşkanımızı yıldıramayacaklar. Bundan böyle bu alçak teröristlerle mücadelemiz daha sıkı devam edecektir" dedi.

Program daha sonra okunan Kur'an- ı Kerim ve duaların okunmasıyla devam etti.

Sarıkamış'ta Demokrasi Nöbeti

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında düzenlenen etkinlikte, ilçe protokolü ve vatandaşlar yağmur altında omuz omuza yürüdü.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda başlayan yürüyüş yaklaşık 2 bin kişinin katımlıyla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, “Kıymetli hemşerilerim hanımefendiler beyefendiler. Şehitler Diyarı Sarıkamış’ın yiğit evlatları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bugün Türkiye’nin 81 ilinde doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde, hep beraber aynı ruhla aynı heyecanla toplandık, hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Bu millet 15 Temmuz’da bir destan yazdı. Bizler bu milletin evlatları olarak hele ki Sarıkamış’ta hele ki şehitlerin diyarında şehitlerin kemiklerini çok şükür sızlatmadık. O tarih de 15 Temmuz’da en büyük destanlardan birini sizler yazdınız sizler başardınız Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Daha sonra siz alan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy “15 Temmuz Şehitleri Anma programının 1. Yıldönümünü anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Hepinize hoş geldiniz diyor saygı sevgi ve hürmetlerimi sunarım. İşte Sarıkamış’ın gücü işte milletin gücü işte Türkiyenin gücü bu işte. Bilindiği üzere milletimiz her zaman geçmişten bugüne kahramanlığını cesaretini dik duruşunu 15 Temmuz’da da göstermiştir. 15 Temmuz’da bilindiği üzere dış güçler ile içimizdeki vatan hainleri birleşip ülkemize demokrasiye ve milli iradeye darbe yapmak istediler ancak milletimiz Çanakkale’de olduğu gibi, Sakarya’da olduğu gibi Sarıkamış’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da cesaretini kahramanlılığını göstermiş dış güçlere karşı içimizdeki hainlere karşı darbe vurmak isteyenlere karşı dik durmuştur” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının yayınlanmasının ardından şehitler anısına Sala okundu, çorba ikramında bulunuldu.

Programa, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9.Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, daire müdürleri ve yaklaşık 2 bin Sarıkamışlı katıldı.

******

Demokrasi Nöbetleri Sona Erdi

  • Kars

Kars ve Sarıkamış'ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenen demokrasi nöbetinde, binlerce kişi meydanları doldurdu.

İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim okundu, ilahi ve marşlar seslendirildi. Havanın yağışlı olmasından dolayı AK Parti İl Başkanlığı’nca alandaki vatandaşlara yağmurluk dağıtıldı. Yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar nöbet tutmaya devam etti.

İl Emniyet Müdürlüğü önündeki etkinliğe, Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile vatandaşlar katıldı.

Kars’ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

Kars’ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

Kars’ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

Kars’ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

Kars’ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

Kars’ta 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti

  • Sarıkamış

Sarıkamış’ta 15 Temmuz demokrasi nöbeti dualar eşliğinde son buldu.

Sarıkamış’ta 2 gün Demokrasi Meydanı’nda tutulan nöbet gece yarısı son buldu. Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, 15 Temmuz hain kalkışmanın 1’inci yılından yine Sarıkamışlıların dim dik durduğunu söyledi.

Karaman, “İlçemizde yaklaşık bir hafta süren programlar bugün de dualar eşliğinde sona erdi. 15 Temmuz darbe girişiminde kendilerini canı pahasına ortaya koyan şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Bir hafta süren programlarımıza katılan Sarıkamışlı hemşerilerime teşekkür ediyor herkese saygı sevgi ve hürmetler sunuyorum” dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da Devletinin, milletinin yanında olan Sarıkamışlılara teşekkür etti.

Sarıkamış Demokrasi Meydanı’nda 2 gün süren demokrasi nöbeti okunan dualar eşliğinde son buldu.

Sarıkamış’ta Demokrasi Nöbeti Dualarla Son Buldu

Sarıkamış’ta Demokrasi Nöbeti Dualarla Son Buldu

Sarıkamış’ta Demokrasi Nöbeti Dualarla Son Buldu

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.