1. HABERLER

  2. Fuhuş Çetesi'nden 9 Kişi TUTUKLANDI
Kars'tan KARA KIŞ Manzaraları

Kars'tan KARA KIŞ Manzaraları

Kars'ta gece başlayan ve gün boyu devam eden kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkiledi.

A+A-
KAR YAĞIŞI HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ
İzmir-Kars seferi yapan Sun Express uçağı, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yüzünden Kars Havaalanına iniş yapamadan İzmir’e geri döndü.
Kentte gece başlayan ve gün boyu devam eden kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Saat 08.45’de Kars havaalanına inmesi beklenen Sun Express uçağı olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle iniş yapamadan geri döndü. Ulaşım karayollarında da güçlükle sağlandı. Kars’ı Erzurum, Ardahan ve Iğdır’a bağlayan yollarda araç geçişlerine kontrollü izin verildi. Köy hizmetleri ekipleri köy yollarında karayolları ekipleri de çevre yollarda kar temizleme çalışmaları başlattı.
Kar yağışı sürücüleri de hazırlıksız yakaladı. Kent merkezinde çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Rampalarda araçlar kaymaktan kurtaramazken Belediye ekipleri tuzlama çalışması başlattı.


Vatandaşların buz tutan kaldırım ve sokaklarda yürümekte bir hayli zorlandığı kentte esnaflar ise işyerlerinin önünü kardan temizleme çabasına girdi.
Kardan kalan kartpostallık manzaralar ise ilginç görüntüler oluşturdu.

SARIKAMIŞ’TA KAR KALINLIĞI 100 SANTİMETREYE ULAŞTI
Kars’ın Sarıkamış İlçesi Bayraktepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 100 santimetre ulaştı, turizmciler kayak merkezine akın etti.


Uzun zamandır karın azlığı nedeniyle sıkıntılı günlerin yaşandığı Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde dün geceden itibaren yüzler gülmeye başladı. Karın haberini alan kayakseverler kayak merkezine akın etti. Hareketliliğin yaşandığı Bayraktepe’de 7’den 70’e herkes kayak kaymaya başladı. Otellerde doluluk oranları attı. 

KAR ÜZERİNDE CİRİT GÖSTERİSİ
Kars'ın Selim ilçesinde Darboğazspor ile Sarıgünspor arasında oynanan atlı cirit müsabakası büyük ilgi gördü.
İlçeye bağlı Sarıgün köyünde düzenlenen cirit müsabakasına çevre köylerden de çok sayıda vatandaş izlemek için geldi. Alkışlarla sahaya çıkan ciritçiler, hünerlerini sergileyerek ata sporunu yaşatmaya çalışıyor. Atların dörtnala gittiği sırada bir köpeği sahaya girmesi ise ciritçilere zor anlar yaşattı. Ciritçilere destek veren halk ise, cep telefonlarıyla görüntü çekmeyi ihmal etmediler.


Darboğazspor'dan Öztürk Yolcu'nun (31) rakibine cirit attığı sırada dönmeye çalışırken dengesini kaybederek düştü. Attan düşen ciritçi yara almadan kurtulurken, Sarıgünspor'dan da Zeyni Deniz atına hakim olamayarak düştü. 61 yaşında olmasına rağmen hala cirit oynayan Zeyni Deniz, "Attan düştüm, ama yaralanmadım. Cirit müsabakalarımız devam ediyor. Tüm köylerimiz davetli. Biz ata sporumuzu sürdürmeye devam ediyoruz. Ben tam 30 senedir bu spor ile uğraşıyorum" dedi.
Müsabakayı ise Sarıgünspor 18, Darbogazspor eksi 14 puanla kapattı.
HAVA SICAKLIĞI 8-10 DERECE AZALACAK
Kars Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; bölgede hava çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde yer yer sis görülecek. Rüzgar; Kuzey ve Batılı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Hava sıcaklıkları 8 ila 10 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredecek.
KAĞIZMAN'DA FIRTINA
Kağızman'da önceki gün gece geç saatlerde başlayan fırtına maddi hasara neden oldu.

Fırtına şiddetini arttırınca ilçe merkezinde bulunan ev ve işyerlerinin çatılarını söktü. Kopan saç ve kalaslar yollara savruldu. Sabah uyanan işyeri sahipleri işyerlerinde gelince gördükleri manzaraya inanamadı.
Vatandaşlar vakit kaybetmeden onarım çalışmalarına başladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.