1. HABERLER

  2. Kars'ta Her 9 Kişiden Biri ÜNİVERSİTELİ
Kars'ta Her 9 Kişiden Biri ÜNİVERSİTELİ

Kars'ta Her 9 Kişiden Biri ÜNİVERSİTELİ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kars'ta yaşayan her 9 kişiden birinin Üniversite öğrencisi olduğunu belirtti.

A+A-
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kars'ta yaşayan her 9 kişiden birinin Üniversite öğrencisi olduğunu belirtti.
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kars’ta yaşayan her 9 kişiden birinin Üniversite öğrencisi olduğunu söyleyerek, “İçinde yasarken bunun farkına varmasak da Kars bir eğitim-kültür kenti olma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Bunun daha ilerilere götürülmesi sadece üniversite yönetiminden beklenilmemeli, yerel yönetimler üzerlerine düseni yapmalıdırlar.” dedi.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Bir ülkenin ve bölgenin kalkınmasında, çağdaşlaşmasında ve halkın güven içinde yaşamasında en temel doğru, eğitim düzeyinin yüksek bir toplum yaratmak olduğunu söyledi.
Rektör Güven, şunları söyledi: “Böyle bir toplumun oluşturulmasında, içinde bulunduğumuz bilgi çağının gereklerini eğitim sistemine yansıtmak ve bilimsel ilkleri temel almak çok önemlidir. Sosyolojik ve toplumsal gerçekleri görmek, bilime dayalı analitik düşünce sistemine sahip olmak ve alışkanlıklardan kaçınmak, kendimize yararlı olduğu kadar, topluma vereceğimiz en önemli katkı olacaktır
Bugün, 20. yüzyıl içerisinde görülen, kalıplaşmış, ideolojik görüşler terk edilmekte dünya da ve yakın çevremizde çok önemli değişimler olmaktadır. Bu değişimler beraberinde büyük sorunları da getirmektedir. Bu sorunların üstesinden gelebilmek ve günümüz dünyasında yerinizi alabilmeniz için, bilgi ve iletişim çağının olanaklarını kullanarak yaşam boyu öğrenmek durumundasınız.”
DEVLETİN KATKISI AİLELERİN KATKISINDAN DAHA BÜYÜK
Rektör Güven, eğitime devletin katkısının ailelerin katkısının çok ütünde olduğunu da vurgulayarak, “Israrla söylemek istiyorum. Devletimize ve gelecek nesillere borcunuzu ödemek için Ulu Önder Atatürk’ün “Millet Sevgisi Hizmetle Ölçülür” vecizesini de ilke edinmek gerek. Çağdaş Cumhuriyeti yüceltmenin onurunu gönüllerde, sorumluluğunu omuzlarımızda hissetmeliyiz. Eğer bugün bu topraklarda huzur ve güven içinde yasayabiliyor ve bu ülkemizin her türlü imkanlarından faydalanabiliyor isek bunu hiç şüphesiz Büyük önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve aziz şehitlerimiz borçluyuz. Kendilerini minnet ve saygıyla anıyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.