1. HABERLER

  2. Polisin KESK Eylemi AÇIKLAMASI
Kars'ta Grand Ani Hotel AÇILDI

Kars'ta Grand Ani Hotel AÇILDI

Kars’ta yapımı tamamlanan 'Grand Ani Hotel' hizmete girdi.

A+A-
Kars’ta, Ötegen Şirketler Grubu tarafından ekonomik kriz ortamına rağmen teşviksiz ve kredisiz 10 milyon TL’ye 5 yıldızlı konforunda modern bir otel açıldı. Açılışta konser veren ünlü sanatçı Funda Arar, Karslılar’a doyumsuz bir eğlence yaşattı.

Fahri, Sevinç ve Erdinç Ötegen kardeşler doğup büyüdükleri memleketleri Kars’ta muhteşem bir törenle 5 yıldızlı turizm oteli açtılar. 10 milyon TL masraf edilerek yapılan otel için tek bir kuruş teşvik ve kredi kullanılmadı. Sınırın kapalı olduğu, fabrikadan yoksun, üretime yönelik istihdam alanlarının bulunmadığı Kars’ta ekonomik krize rağmen açılan otel işsiz gençlerin de umudu oldu. Kafkas Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunu öğrencilerinde istifade ettiği otelde 54 genç iş imkanına kavuşturuldu.
9 bin metrekare alan üzerine kurulan 8 ayda tamamlanan otelde; 5’i süit 63 oda, 70 araçlık kapalı otopark, hamam, buhar banyosu, sauna, kapalı ısıtmalı yüzme havuzu, 150 kişilik restoran, 150 kişilik toplantı salonu, 15 kişilik VIP toplantı salonu, Fitness Center, merkezi havalandırma, kalorifer ve sprit ısıtma sistemleri, sprit klima, kamera sistemi ve daha bir çok hizmet alanı bulunuyor.


Kent merkezine ilk defa bu kadar konforlu ve modern bir otel açılması yatırımcıları da sevindirdi. Davete kentte bulunan bütün işadamları ve yatırımcı katıldı. Kars Valisi Ahmet Kara, Eski Bakanlardan Karslı İlhan Aküzüm, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Ötegen ailesi ve çok sayıda Karslı katıldı.
Açılış töreninde konuşan Ötegen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ötegen, “Memleketimizin ihtiyacı olan bir konsepti hazırlamanın zorlukları tarafınızca malumdur. Bunu hazırlarken tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın ayrıca yaşlısı, genci hemşehrilerimizin gösterdikleri manevi desteğe tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu kriz döneminde teşviksiz ve kredisiz istihdam yaratmanın ekonomimize ve bacasız sanayimiz olan turizmimize katkısı da önem arz etmektedir. Ötegen grubu olarak ilimize ve Türk turizmine hediyesi olarak tesisimizin hayırlara vesile getirmesini temenni ederek, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.   
Otelin açılışı ise Vali Ahmet Kara, Eski Bakan İlhan Aküzüm ve Ötegen kardeşlerin anneleri Kibar Ötegen tarafından yapıldı. Oteldeki bölümler gezildikten sonra havai fişek gösterisi sunuldu.

Ardından açılış programı ve konserine geçildi. Burada bir konuşma yapan Otel Müdürü Metin Yandakçı, tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Türkiye ve Azerbaycan kültürel yakınlaşması ve kuvvetlenmesinde gösterdiği hizmetlerden dolayı Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Devlet Sanatçısı ünvanını alan İhame Guliyeva’ya Türk Dünyasının Sanat Kraliçesi ödülü takdim edildi. Ödülü takdim eden Kars Valisi Ahmet Kara, sanatçıya başarılarının devamını diledi. Azerbaycan Televizyon Kanalı ANS TV’nin en başarılı programı ve yapımcısı Elgiz Ekber’e ise ödülünü eski Bakan İlhan Aküzüm verdi.
Konuşmalar ve plaket takdimlerinden sonra konser programına geçildi. İlk konseri Karslı sanatçı Metin Güngör verdi. Metin Güngör’den sonra Azerbaycanlı sanatçılar sahne aldı.
Program Funda Arar konseriyle devam etti. Geç saatlere kadar sahnede kalan Funda Arar gür sesi, kostümü ve sahne performansıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum