1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. Cemil Kırbayır İşkenceyle ÖLDÜRÜLDÜ
‘Kars ve Bölge’de Kar Yağışı Aralıklarla Devam Ediyor

‘Kars ve Bölge’de Kar Yağışı Aralıklarla Devam Ediyor

Kars ve bölgede akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. 

A+A-

Kars ve bölgede akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. 

Kars'ta önceki gün etkili olan yağmur ve sıcak hava bugün yerini kar yağışına bıraktı. 

PolitiKARS.com’un derlediği bilgilere göre, Kars ve bölgede akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. 

Kar yağışının yüksek kesimlerde etkisini sürdüreceği bildirildi.

kars-kis-2.jpg

kars-kis-3.jpg

kars-kis-6.jpg

Kars kent merkezinde karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar yağışı etkili olurken, başta Digor’un yüksek kesimleri ile Sarıkamış, Susuz ve Arpaçay'da dağlar ve tepeler beyaza büründü.

Sarıkamış’ta gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışıyla dağlar beyaza büründü.

Kent merkezinde de karla karışık yağmurun etkili olacağı kaydedildi.

..haberin uzantısı

yagis.jpg

Batı Karadeniz, Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Batı Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesiminde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 32 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulunuldu.

32 İL İÇİN "TURUNCU" VE "SARI" UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 - 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor.

Öte yandan kuvvetli yağış beklenen, Ankara, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Siirt, Sinop, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için "sarı", Adana, Adıyaman, Diyarbakır ve Sakarya için "turuncu" uyarıda bulunuldu.

Kars'ta Kar Yağışı Etkili Oluyor

Kars'ta Kar Yağışı Etkili Oluyor

Kars ve bölgede etkili olan kar yağışıyla şehir merkezinin etrafındaki dağlar beyaza büründü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.