1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Seçimlere Günler Kaldı... Kars’ta Kaç Seçmen Oy Kullanacak?
Kars ve Bölgede İnternet Kesildi

Kars ve Bölgede İnternet Kesildi

Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Antep, Urfa, Kilis, Adıyaman ve Kars'da internet kesildi.

A+A-

Kars ve bölgenin birçok ilinde internet erişimi kesildi. Sabit hatlar ve mobil hatlardan internet erişimi sağlanamıyor.

İnternet erişiminin sağlanamadığı illerin Kars, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Antep, Urfa, Kilis ve Adıyaman olduğu belirtildi.

Kesintinin nedeniyle ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Sosyal medya tepkisi

Sosyal medyada, internet kesintilerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına karşı düzenlenecek protestoları engellemek için olduğu iddia edildi.

Daha önce de 24’ü DBP’li 28 belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandığı 11 Eylül’de aynı illerde internete erişimde sıkıntı yaşanmıştı.

Haberin uzantısı

Erişim sorununun ne zaman düzeleceği belli değil!

Bölge illerinde yaşanan internet erişim sorununa yönelik Türk Telekom Kars İl Müdürü Ali Aktoprak, bir açıklamada bulundu.

KHA'nın haberine göre, İnternet erişim sorununun herhangi bir arızadan kaynaklanmadığını, kanuni yöntemlerle kesildiğine dikkat çeken Aktoprak, “İnternet kullanımı artık günümüzde insanların vazgeçilmezi, hayatlarını kolaylaştırıcı, işlerini kolayca yapabildiği bir erişim aracı haline geldiğinden dolayı insanlarımız internetsiz gün ve zaman düşünemiyorlar. İşlerini bu ortam üzerinden halleden vatandaşlarımız bu alanda elbette ki büyük sıkıntılar yaşıyorlar. İlimizde ve ilimize yakın çevre illerde Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nun emirleri doğrultusunda Türk Telekom operatörlüğünde bulunan sabit ve mobil hat alanlarında kesinti yaşandığı hepimiz tarafından bilinmektedir.” dedi.

İnternet erişiminin ne zaman normale döneceği noktasında herhangi bir bilgi paylaşımı olmadığını söyleyen Türk Telekom Kars İl Müdürü Ali Aktoprak, “Bu kesintinin arıza yöntemiyle değil de kanuni yöntemlerle kesildiğini ve ne zaman normale döneceği noktasında tarafımıza herhangi bir talimat iletilmemiştir. Bununla ilgili yetkili makamlarımızın ne zaman açıklama yapacağını ben de bilmiyorum. Kesintilerimiz devam ediyor fakat bunun fazla uzun süreceğini ve insanlarımızın mağduriyetinin devam edeceğini düşünmüyorum. En kısa zamanda internet erişimine kavuşacağımızı ümit ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.