‘Kars ve Bölge’de Hava Durumu

‘Kars ve Bölge’de Hava Durumu

Kars ve bölge genelinde sabah, gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus görülecek.

A+A-

Kars ve bölge illerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı aralıklı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı az bulutlu olarak geçecek. 

Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Ardahan çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölge merkezlerinde gün içerisinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzurum'da 12, Kars'ta 11 derece olması öngörülüyor.

SARIKAMIŞ BUZ KESTİ

Kars Sarıkamış'ta hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düştü.

kis-005.jpgkis-005.jpg

Sarıkamış'ta etkili olan soğuk havadan derelerde nasibini aldı. Hava sıcaklığının gece eksi 10, sabah erken saatlerde ise eksi 8'e düştüğü ilçe buz kesti, araçların camları buz tuttu, dereler dondu.

Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.