1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Settar Kaya'dan "Gizli İttifak" İtirafı
Kars ve Bölge İçin Meteorolojik Uyarı.. Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Kars ve Bölge İçin Meteorolojik Uyarı.. Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars ve bölge genelinde 13 Mayıs günü yoğun yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

A+A-

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars ve bölge genelinde 13 Mayıs günü yoğun yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Kars’ında içinde olduğu bölge genelinde 13 Mayıs 2024 tarihinde kuvvetli yağışların olacağı tahmin ediliyor.

Bölgedeki yoğun yağışların yaşam alanlarımızda olumsuz etkilere neden olabileceği, bu yüzden vatandaşların dikkatli olması gerektiği kaydedildi.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars ve Ağrı çevrelerinde 13 Mayıs günü yoğun yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars ve bölge genelinde 13 Mayıs günü yoğun yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Kars ve Ağrı çevrelerinde 13 Mayıs Pazartesi günü kuvvetli yağışlar beklendiği; bu durumun hayatı olumsuz etkileyebileceği göz önünde bulundurularak bölge halkının gerekli tedbirleri alması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu gece saatlerinden itibaren 13.05.2024 Pazartesi akşam saatlerine Kars ve Ağrı çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; rakımı 2000 metre üzeri yerlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri yer aldı.

..haberin uzantısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Mayıs tarihinde hava durumu raporunu kamuoyuyla paylaşarak vatandaşları olası meteorolojik riskler konusunda bilgilendirdi.

Rapora göre, 16 il için sarı kodlu uyarılar yapılmış ve birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi.

Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Adana, Burdur, Hatay, Ankara, Eskişehir, Konya, Yozgat, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Amasya, Samsun, Tokat, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır, Antep, Siirt ve Urfa illerinde gök gürültülü sağanak yağışların meydana gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI.. Doğu bölgeler ile kuzeybatı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

RÜZGAR.. Genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI.. Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER.. Adana, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Hatay, Kars, Maraş, Tunceli, Urfa, Batman, Ardahan ve Osmaniye.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.