1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Fatoş Öğretmene Hüzünlü UĞURLAMA
Kars Valisi Eyüp Tepe Görevine BAŞLADI

Kars Valisi Eyüp Tepe Görevine BAŞLADI

Valiler Kararnamesi ile Kars'a atanan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Eyüp Tepe, görevine başladı.

A+A-

Valiler Kararnamesi ile Kars'a atanan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Eyüp Tepe, görevine başladı.

Vali Eyüp Tepe, havaalanında vali yardımcıları Karahan Daştan, Ünal Coşkun, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı tarafından karşılandı.

Valiliğe geçen Tepe, burada kurum müdürleri tarafından karşılanarak tören mangasını selamladı. Tepe, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'a çok aşina olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah Allah mahcup etmeden burada bir takım ruhuyla beraber çalışma yapacağız. Bizler de imkanlarımız ölçüsünde Kars'ımıza, Karslımıza, memleketimize hizmet edeceğiz. Bu hizmeti yaparken doğal olarak başta hükümetimiz olmak üzere hepimizin şiarı insan odaklı. İnşallah hep beraber, birlikte bu güzel vatan toprağında hayırlı işler yapmak nasip olur. Sözden çok işlerimizle konuşuruz. Söz zaman içerisinde unutulur ama işler kalır."

Oltu Kaymakamlığı yaptığı dönemde 2005'te Kars'a geldiğini anlatan Vali Tepe, "O günden bu güne 7 sene geçmiş ama çok şükür ki Kars o 7 seneyi boşa geçirmemiş. Artı bir takım değerler katılmış. İnşallah bu değerleri artırmaya hep beraber çalışacağız" diye konuştu.

Gazetecilerin isteği üzerinde kısaca kendisinden bahseden evli ve üç çocuk sahibi Tepe, “Ben gelmeden önce sizler benim öz geçmişimi yazmıştınız. Ama küçük bir eksiklik vardı. Çünkü o zaman 2 çocuğum vardı ama şimdi 3 çocuğum var. Sakarya’nın Taraklı ilçesinde 1967 yılında doğdum. Lise ve üniversiteyi İstanbul’da okudum. Daha sonra bazı ilçelerde Şırnak’tan başlayarak en sonda Oltu da kaymakamlık yaptım. Daha sonra da mülkiye müfettişi olarak Ankara’ya gittim. Üç yıl bu görevi sürdürdükten sonra içişleri bakanlığı genel sekreteri olarak ta yaklaşık 4 yıl görev yaptıktan sonra da son valiler kararnamesi ile de büyüklerimizin takdiriyle de Kars valisi olarak atandım.” diye konuştu.

Kısa bir süre de TRT’de muhabirlik yaptığını hatırlatan Vali Tepe, gazetecilerin genç ve dinamik bir Vali olduğuna dikkat çekmesi üzerine, “Amacımız hizmeti yaparken, ayakları yere basan işler yapmalıyız. Daha şimdiden hercai şeyler söyleyerek olmaz. Hep birlikte çalışıp göreceğiz.” açıklamasını yaptı.

Vali Tepe daha sonra eşi Emine, çocukları Ertuğrul, Alper ve Esat ile birlikte dinlenmek için konuta geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.