1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. AKYAKA

  4. Akyaka Karahan Köyü Karantinaya Alındı
Kars | ‘Ucuz Altın’ Vaadiyle Dolandırdılar

Kars | ‘Ucuz Altın’ Vaadiyle Dolandırdılar

Kars'a ucuz altın almak için gelen ve 400 bin lirası dolandırılan şahsın şikayetiyle gözaltına alınan 2'si kadın 3 kişiden 1'i tutuklandı.

A+A-

Kars'a ucuz altın almak için gelen ve 400 bin lirası dolandırılan şahsın şikayetiyle gözaltına alınan 2'si kadın 3 kişiden 1'i tutuklandı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Bitlis'te yaşayan S.A., telefonla 1'i erkek 3 kişiyle irtibat kurarak ucuz altın almak için Kars'a geldiği belirtildi.

Görüştüğü H.K. ile N.A. (43) ve C.A.'dan (26) ilk olarak 3 çeyrek altın satın alan S.A. bir kuyumcuya giderek altınları bozdurdu. 

Altınların gerçek olduğunu anlayan S.A., daha sonra aynı kişilerden bu kez 400 bin lira değerinde altın almak istediğini belirtti. 

H.K., evine gelen S. A.'yı, "Sen bizi ihbar etmişsin" diyerek darbetti. "Polis, her yerde bizi arıyor. Seni götüreceğimiz otelden 2 gün boyunca dışarı çıkma" dediği S.A.'yı 2 gün otelde tuttu. H.K., daha sonra otele gelerek, "Tamam şimdi buradan gidebilirsin" diyerek, S.A.'yı otobüse bindirip Bitlis'e gönderdi. 

Yolda otobüsten inip polise giden S.A. durumu anlattı. Polis, düzenlenen operasyonla H.K., N.A. ve C.A.'yı gözaltına aldı.

ALTINLAR BACAYA GİZLENMİŞ

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, çoraba konulup soba borusu bacasına gizlenmiş 8 tam, 162 küçük altın olmak üzere, aralarında 1800'lü yıllara ait olduğu iddia edilen toplam 170 altın ele geçirildi. Altınlar, incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi. Şüpheliler, ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. 

'Dolandırıcılık' ve 'yağma' suçlarından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden H.K. tutuklanıp cezaevine gönderildi, N.A. ve C.A. adlı kadınlar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.