1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Asayiş Uygulaması
Kars İYİ Parti'de Deprem, Çok Sayıda 'Yönetici ve Üye' İstifa Etti

Kars İYİ Parti'de Deprem, Çok Sayıda 'Yönetici ve Üye' İstifa Etti

Yerel seçime tek başına girme kararı alan İYİ Parti'de istifa dalgası devam ederken, Kars’ta da yönetimde yer alan 22 kişi ve çok sayıda üyenin partilerinden istifa ettiğini açıkladı.

A+A-

Yerel seçime tek başına girme kararı alan İYİ Parti'de istifa dalgası devam ederken, Kars’ta da yönetimde yer alan 22 kişi ve çok sayıda üyenin partilerinden istifa ettiğini açıkladı.

Peş peşe istifa ve operasyon yapılıyor haberleri ile gündemden düşmeyen Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’de sular durulmuyor.

Kars’ta ise karşılıklı suçlamalar eşliğinde aday adaylığı süreci bitmeden adayın genel merkez tarafından açıklanması üzerine birçok üye ve yönetici partiden istifa etti.

PolitiKARS’ın yerel kaynaklardan derlediği bilgilere göre; Kars Belediye Başkanlığı için Metin Özad’ın aday olarak açıklanması sonrası istifasını sunan üyelerinin yaptığı yazılı açıklamada, “genel merkezin il teşkilatını tanımadığı ve adayı belirlediğinin” altı çizildi.

KARS’TA 22 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Yazılı açıklamada, “İYİ Parti kurulduğu günden bugüne kadar parti yönetim kurulunda yedi yıldan beri görev yapan üç kişi belediye başkan aday adaylığını açıklamışlardır. Genel Merkez yayınladığı genelgede son başvuru tarihini 22 Aralık 2023 olarak belirlemiştir. Buna rağmen üç arkadaşımız olan Nebi Arığ, Ömer Baran Yeşilbağ, Muzaffer Melih Sadak aday adayı olarak il yönetimine müracaat etmelerine rağmen genel merkezce başvuruları dikkate alınmayarak son başvuru tarihini beklemeden 15 Aralık 2023 tarihinde aday ilan edilmiştir. Durumu görüştüğümüz yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, biz aday adaylarına, "Yetki Genel Merkezdedir" il teşkilatını tanımadıklarını ifade ederek "Biz burada Genel Merkez olarak istediğimiz adayı belirleriz" ifadesinde bulunmuştur. Bu partide altı yıldan beri verdiğimiz hizmeti Kars halkının takdirine, sayın Genel Başkan'ın vicdanına havale ediyoruz. Aşağıda adı soyadı yazılı olan il yönetim kurulu üyeleri olarak İYİ Parti'deki görevlerimizden ve üyelikten istifa ediyoruz.

“Nebi Arığ Ömer, Ömer Baran Yeşilbağ, Muzaffer Melih Sadak, Mustafa Araz, Melih Kural, Murat Erben, Rahim Arığ, Kerim Ödünçtimur, Yavuz Kanbay, Haşim Çiftçi, Şengül Arığ, Adem Sevgi, Gülay Yeşilbağ, Bayram Arastur, Turan Edizer, Nevzat İrenci, Sevda Alsanç, Nihat Baydağ, Muharrem Alin, Atanur Kurban, Murat Karabıyık, Kemalettin Kavanaş”

Bu isimler, yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlar, ayrıca çok fazla sayıda üye istifa etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

..haberin uzantısı

İL BAŞKANI YÜKSEL AKBABA, ‘YÖNETİM GÖREVİNİN BAŞINDADIR’

İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, istifalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün bazı basın organlarında İYİ Parti Kars İl Teşkilatının istifa edeceği haber konusu edilmiştir.

Tamamen asparagas haberdir. Yönetim Kurulundan istifa eden arkadaşların şahsi karardır. İl ve Merkez ilçe yönetimi tüm teşkilatı ile birlikte görevinin başındadır. İl ve ilçelerimizi, İYİ belediyecilik anlayışımızla tanıştırmak için; adaylarımızı milletimize takdim ediyoruz!

İYİ Belediyecilik anlayışımızla; Kars ilimizi artık hak ettiği değere kavuşturmak, kalkındırmak ve her kesimi kucaklayıcı İYİ Belediyecilik anlayışımızla 31 Mart 2024 Mahalli idareler yerel seçimler İYİ Parti Kars İl Belediye Başkan Adayımız Sayın Metin Özad diyoruz. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, çıkmış olduğu bu kutlu yolda başarılar diliyoruz.

Partimize, Kars’a, milletimize ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Serhat şehrimiz Kars’ı İYİleştireceğiz… Sayın Metin Özad ile kazanacağız !...” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler