1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. 230 Kiloluk 'Boz Ayı' Kaza Kurbanı
Havalara Dikkat.. Kars ve Ağrı’da Kuvvetli Yağışlar Öncesi Uyarı!

Havalara Dikkat.. Kars ve Ağrı’da Kuvvetli Yağışlar Öncesi Uyarı!

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars ve çevre illerde 8 Haziran günü kuvvetli yağışların beklendiği konusunda uyarıda bulundu. 

A+A-

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars’ında içinde olduğu illerde 8 Haziran günü gök gürültülü kuvvetli yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu. 

Bölge genelinde beklenen yoğun yağışların yaşam alanları üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği belirtilerek, vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları çağrısı yapıldı. 

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars ve çevre illerde 8 Haziran günü kuvvetli yağışların beklendiği konusunda uyarıda bulundu. 

METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kars’ın da içinde bulunduğu illerde 26 Mayıs 2024 tarihinde gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. 

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, yoğun yağışların yaşam alanlarında olumsuz etkilere neden olabileceği belirtildi.

SON DEĞERLENDİRMELER VE UYARILAR

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda devam eden gök gürültülü sağanak yağışların Kars ve Ağrı illerinde etkili olması bekleniyor. 

Yüksek kesimlerde akşam saatlerine kadar sürebilecek kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava olaylarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

ÖNEMLİ UYARILAR 

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, olası olumsuzluklara karşı vatandaşların hava durumu raporlarını yakından takip etmelerini ve gerekli önlemleri almalarını öneriyor. 

Açık alanlarda bulunulmaması ve yıldırım düşme riskine karşı dikkatli olunması gerektiği hatırlatılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.