Kars İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı.. Vatandaşlara Dikkatli Olma Çağrısı!

Kars İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı.. Vatandaşlara Dikkatli Olma Çağrısı!

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars’ında içinde olduğu illerde 26 Mayıs günü kuvvetli yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

A+A-

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars’ında içinde olduğu illerde 26 Mayıs günü gök gürültülü kuvvetli yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

Kars’ında içinde olduğu illerde 26 Mayıs 2024 tarihinde gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Bölgedeki yoğun yağışların yaşam alanlarımızda olumsuz etkilere neden olabileceği, bu yüzden vatandaşların dikkatli olması gerektiği kaydedildi.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars ve çevre illerde 26 Mayıs 2024 tarihinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. 

Bölge genelinde beklenen yoğun yağışların yaşam alanları üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

SON DEĞERLENDİRMELER

Yapılan son değerlendirmelere ve meteoroloji radarı verilerine göre, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Iğdır, Kars ve Ağrı illerinde etkili olması bekleniyor. 

Özellikle yüksek kesimlerde akşam saatlerine kadar sürebilecek kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava olaylarına karşı tedbirli olunması önem taşıyor.

UYARILAR

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, olası olumsuzluklara karşı vatandaşların hava durumu raporlarını yakından takip etmelerini ve gerekli önlemleri almalarını öneriyor. 

Ayrıca, açık alanlarda bulunulmaması ve yıldırım düşme riskine karşı dikkatli olunması gerektiği hatırlatılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.