Kars | 'Göçmen Kaçakçılığı' Operasyonu

Kars | 'Göçmen Kaçakçılığı' Operasyonu

Kars'ta düzenlenen "kaçakçılık" operasyonunda Afganistan uyruklu 21 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Kars'ta düzenlenen "kaçakçılık" operasyonunda Afganistan uyruklu 21 kişi gözaltına alındı.

PolitiKARS'ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada göçmen kaçakçılığı operasyonu başlatıldı.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kent merkezinde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, kaçak göçmenleri para karşılığında barındırdığı, sahte kimlik ve belge sağladığı ve başka illere nakillerini yaptığı öne sürülen Afganistan uyruklu 21 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ş.A. (21), G.M.S. (22), M.H. (21) ve A.S.H. (26) tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4’ünün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, dosya kapsamında gözaltı işlemleri devam eden 13 kişinin ise emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kars İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nce evrakları hazırlanan zanlıların, sınır dışı edilmek üzere otobüsle Iğdır İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.