1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KAÜ'de STEM Kampı
Kars Belediyesi’nden Su Borçlarına İndirim

Kars Belediyesi’nden Su Borçlarına İndirim

Kars Belediye Başkanlığı, vatandaşların belediyeye olan su borçlarında yapılandırmaya gitti.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı, vatandaşların belediyeye olan su borçlarında yapılandırmaya gitti.

Başkan Murtaza Karaçanta’nın talimatlarıyla hayata geçirilen 7020 sayılı yapılandırma yasasından vatandaşların faydalanmaları istendi. Yapılandırma yaysından vatandaşlar 30 Haziran 2017 tarihine kadar yararlanabilecek.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun tam bir fırsattı, bu yasadan faydalanmayan vatandaşlar için son bir şans, yeni çıkan 7020 sayılı yasadan faydalanmak için bir aylık süre var. Yeni çıkan yapılandırma yasası ile ilgili Kars halkına çağrıda bulunan Kars Belediye Başkan yardımcısı Hülya Çağraşan, “Haziran ayının sonuna kadar zaman var, borçlarınızı yapılandırmayı unutmayın, faiz indiriminden faydalanın" dedi.

Çağraşan, “7020 sayılı yasa 2017 yılına ilişkin olarak 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce tahakkuk eden SU borçları ve bunlara bağlı gecikme faizlerini kapsamaktadır. Bununla birlikte daha önce çıkan yapılandırma yasasından faydalanmamış vatandaşlar Kars Belediyesi su işlerine gelerek su borçlarını yapılandırabilirler. Birçok vatandaş yıllardır ödeyemediği borçların faizlerinden 6736 sayılı Kanun ile kurtulmuş oldular. Düzenli bir ödeme imkanı ile borçlarını yapılandırdılar. Bu yasa ile borçlarını yapılandırmayan vatandaşlarımız için Meclis bir yasa daha çıkartarak bir fırsat daha sundu.

Birçok Kamu alacaklarının Yapılandırılmasına İlişkin 7020 sayılı Kanun ikinci bir fırsat olarak görülüyor” diye konuştu.

Belediye Başkan yardımcısı Hülya Çağraşan, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7020 sayılı Kanun Çerçevesinde Kars Belediyesi’nde de vatandaşların borçlarında faiz indirimi çalışmaları başlatılmıştır. Mali Hizmetler, Emlak servisi ve İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne su işlerine olan borçlarına yapılacak yapılandırmalar için bütün vatandaşlarımızı belediyemize bekliyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın beklediği su borçlarının yapılandırılması gerçekten büyük ayrıcalık getiriyor. Faiz indirimi fırsatı tanıyan bu Yapılandırmaya İlişkin 7020 sayılı Kanun vatandaşlarımızı büyük ölçüde borçlarından kurtaracak. Belediyeye olan su borçları için belediye çalışanlarımız yapılandırma çalışmalarına hız vermiş durumdadır. Vatandaşlarımız borçlu oldukları ilgili birimlere gelip yapılandırma fırsatından yararlansınlar. Gerçekten kaçırılmayacak bir fırsattır herkesin faydalanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.