1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor'da 'Kaçak Silah' Operasyonu.. 4 Kişi Gözaltına Alındı
Kars Barosu ‘Seçim Komisyonu’ Kurdu

Kars Barosu ‘Seçim Komisyonu’ Kurdu

Kars Barosu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini izlemek üzere Seçim Komisyonu kurdu.

A+A-

Kars Barosu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini izlemek üzere Seçim Komisyonu kurdu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars Barosu, Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci dönem Milletvekilliği seçimlerinin şeffaf bir ortamda gerçekleşmesi için Seçim Komisyonu oluşturdu. 

Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt, komisyonun ilk toplantısının ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Fettah Çapkurt, "Bugün ilk toplantımızı yaptık. Bu toplantıda, seçime kadar neler yapabileceğimiz konularında arkadaşlarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Seçim gününe kadar alacağımız eğitimlerle gerek siyasi partiler, milletvekili adayları ya da seçmenlerimiz, hukuki konularda bir sıkıntıları veya herhangi bir hukuki soruna ilişkin görüş almak isterlerse baromuza ulaşarak bilgi alabilirler. Bu konularda vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Daha önceki seçimlerde de görüldüğü gibi, üçüncü bir gözün ne kadar gerekli olduğu ve özellikle bu üçüncü gözün avukatlardan ya da hukukçulardan olması, o sandığa yansıyan iradenin ne kadar düzün bir şekilde otaya çıkacağının garantisi olacaktır. Ama hukukçuların ve avukatların görev almadığı sandıklarda usulsüzlüğe ilişkin bazı görüntülerin ortaya çıktığı müşahede edilmiştir. 

Biz, Kars Barosu olarak, kanundan aldığımız yetkiye dayanarak ve hukukçu sorumluluğumuzun da bir gereği olarak, özellikle 14 Mayıs 2023 tarihinde gönüllü avukatlarımızla şehrimizdeki seçmenlerimizin iradelerinin sandığa tam olarak yansıması için elimizden gelini yapacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.