1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars | Asker Uğurlamasına Kısıtlama Getirildi
Kars | Asker Uğurlamasına Kısıtlama Getirildi

Kars | Asker Uğurlamasına Kısıtlama Getirildi

Kars'ta Covid-19 önlemleri kapsamında asker uğurlamalarına kısıtlama getirildi.

A+A-

Kars'ta asker uğurlama, açık veya kapalı yerlerde eğlenceler düzenleme, araç konvoyu oluşturarak toplu uğurlama gibi faaliyetler yasaklandı. Uğurlama yasağı süresince askerin birinci derece yakınları yolcu edecek, uğurlama gibi etkinlikler yapılmayacak.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararı Kars Valisi Türker Öksüz açıkladı. Öksüz yaptığı açıklamada,"Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan, fiziki mesafe kuralların aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına (açık yada kapalı yerlerde eğlence düzenlenmesi, araç konvoyu oluşturulması, toplu uğurlamalara hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek. Otogar, gar, havaalanı gibi yerlerden yapılacak uğurlamalara askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınlarının katılmasına izin verilmesi, bunun dışında akraba, tanıdık, arkadaşların katıldığı toplu uğurlamalara kesinlikle izin yok" dedi.

Öksüz, "Askerlik yükümlülerinden, askerlik şubelerinden sevk işlemleri, sülüs belgesi verilirken, birliğine teslim olacağı dönemi kapsayacak şekilde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere pandemi tedbirlerini ihlal edecek uğurlama, tören, eğlence, konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dair kararımız ekinde bir örneği bulunan asker uğurlama törenlerine ilişkin taahhütname alınacaktır. Askerlik şubelerince, askerlik yükümlüsünden alınan taahhütnamenin bir örneğinin Valiliğimiz ve bağlı ilgili Kaymakamlıklarımıza bildirilmesi gerekiyor. Toplum sağlığı açısından oluşturduğu riskin yönetilebilmesi amacıyla, Valiliğimiz ve bağlı Kaymakamlıklarımızca, pandemi kurallarına aykırı şekilde asker uğurlaması, eğlencesi, töreni veya konvoyu yapması nedeniyle hakkında idari ya da adli işlem tesis edilen askerlik yükümlülerine dair bilgilerin ilgili askeri birliğe, bu kişilerin teslim olacağı bildirilmesine karar verildi" diye konuştu.

Kars | Asker Uğurlamasına Kısıtlama Getirildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.