1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 23 Nisan Kutlamaları
Kars - Ardahan Kara Yolu Tipi Nedeniyle Ulaşıma Kapatıldı

Kars - Ardahan Kara Yolu Tipi Nedeniyle Ulaşıma Kapatıldı

Tipinin etkili olduğu Kars/Susuz-Ardahan kara yolu Susuz ilçesi çıkışında trafik ekiplerince ulaşıma kapatıldı.

A+A-

Kars-Ardahan kara yolu bölgede etkili olan kar ve tipiden dolayı ulaşıma kapatıldı.

Ardahan ve Gürcistan'a gitmek için yola çıkan araçların geçişine trafik ekiplerince izin verilmiyor.

kis-014.jpg

ARAÇLAR SUSUZ’DA BEKLETİLİYOIR

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Kars ve bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kars-Ardahan kara yolu Kiziroğlu köyü mevkiinde tipi yolu ulaşıma kapadı.

Tipinin etkili olduğu Kars/Susuz-Ardahan kara yolu Susuz ilçesi çıkışında trafik ekiplerince ulaşıma kapatıldı.

Kapatılan yolda çok sayıda TIR, midibüs ve araçlar bekletilirken, bazı araçların ise trafik ekiplerinin uyarısıyla birlikte Kars'a geri döndüğü bildirildi.

Susuz'da bekletilen araçların sürücü ve yolcuları taziye evinde misafir edildiği ve yolculara sıcak çay ikramı yapıldığı kaydedildi.

Ardahan'a gitmek için yola çıktıklarını ancak tipiden dolayı yolda kaldıklarını ifade eden Hıdır Akbulut, "Ardahan'a gidiyorduk ama gidemedik. Yaklaşık 3-4 saattir yoldayız. Daha ne kadar süreceği belli değil. Şuan da Susuz taziye evinde bekliyoruz" dedi.

Yolcularını Ardahan'a götüremediklerini belirten Tuncay Vergül, "Hava limanından Ardahan'a gidecektik. Şuan Susuz'da bekliyoruz, tipiden dolayı yol vermiyorlar" diye konuştu.

56 KÖY YOLU KAPANDI

Bu arada Kars'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle Akyaka'da 2, Arpaçay'da 17, Digor'da 2, Kağızman'da 7, Sarıkamış'ta 18 ve Susuz'da 10 olmak üzere toplam 56 köy yolu ulaşıma kapandı.

Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekiplerin karla mücadele çalışması başlattığı bildirildi.

..ilgili haber

DONMAK ÜZERE OLAN 3 KİŞİ KURTARILDI

Kars'ın Susuz ilçesinde donmak üzere olan 1'i kadın 3 kişi, AFAD ve UMKE ekiplerince kurtarıldı.

Kars'ın Susuz ilçesinden Yaylacık köyüne araçlarıyla gitmekte olan 3 kişi, araçlarının kayarak kara saplanmasıyla birlikte araçlarında mahsur kaldı.

Araçlarının kara saplandığını ve donmak üzere olduklarını 112'ye bildiren vatandaşlar için bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, araçta mahsur kalan 1'i kadın 3 kişiyi kurtararak araca taşıdı.

Donmak üzere olan vatandaşlar son anda kurtarılırken, AFAD ve UMKE ekipleri kara saplanan aracı da çekerek saplandığı yerden çıkardı. İlk tedavileri olay yerinde yapılan vatandaşlarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kars'ın Susuz ilçesinde kar ve tipinin halen etkili olduğu öğrenildi.

..haberin uzantısı

KARS - ARDAHAN YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle çift taraflı olarak ulaşıma kapatılan Kars-Ardahan kara yolu yeniden ulaşıma açılırken Kars ve Susuz’da misafir edilen yolcular ise Ardahan’a gönderildi.

Olumsuz hava şartları dolayısıyla dün (6 Şubat) saat 10.00’dan itibaren ulaşıma kapatılan Kars-Ardahan kara yolua kontrollü olarak bugün (7 Şubat) saat 10.15’ten itibaren araçların geçişine izin verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.