1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kosgeb Müdürü Işık'tan KAÜ Rektörüne Ziyaret
Kars Ardahan Bölge Barosu'ndan Açıklama

Kars Ardahan Bölge Barosu'ndan Açıklama

Kars Ardahan Bölge Barosu’na bağlı avukatlar, İstanbul Beşitaş'ta ki bombalı saldırıyı kınadı.

A+A-

Kars Ardahan Bölge Barosu’na bağlı avukatlar Adliye Sarayı önünde bir araya gelerek İstanbul Beşitaş'ta ki bombalı saldırıyı kınadı.

İHA'nın haberinde, Kars Ardahan Bölge Barosu adına açıklamayı Baro Başkanı Avukat İbrahim Baştimar yaptı.

Baştimar açıklamasında, “Bu halkımızın demokrasi tercihidir. Yaşadığımız acılara rağmen milletimiz bir tercihini daha ortaya koymuştur. Ocak 2016 da İstanbul Sultanahmet’te bir turist kafilesine yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısında 12 Alman turist hayatını kaybetmesine, Şubat 2016 da Ankara Çankaya’da askeri servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişinin ölmesine, 61 kişinin de yaralanmasına, Mart 2016 da Ankara Kızılay’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 38 kişinin ölmesine, 125 kişinin yaralanmasına, Haziran 2016 da Atatürk Uluslar arası Havalimanında üç teröristin düzenlediği silahlı ve bombalı saldırıda 45 kişinin hayatını kaybetmesine, 236 kişinin de yaralanmasına, Haziran 2016 İstanbul Veznecilerde düzenlenen bombalı saldırıda 7’si polis 12 kişinin hayatını kaybetmesine 36 kişinin de yaralanmasına rağmen halkımız terör odaklarının amaçlarına ulaşmasına fırsat vermemiş bir oluşundan birlikte oluşundan beraber olacağından vazgeçmemiştir. Bu da halkımızın ikinci tercihidir” dedi.

Saldırının yapıldığı 10 Aralık gününün Dünya İnsan Hakları Günü olduğuna dikkat çeken Baro Başkanı İbrahim Baştimar, “Tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasını belgeleyen bu günde yani insan hakları gününde İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen iki ayrı saldırıda çoğu polis 44 kişinin şehit, 155 kişinin de yaralanmış olması tüm ülkenin huzuruna tehdit mesajı niteliği taşımaktadır. Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatları olarak bu saldırıda şehit olan polislerimize, vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifa diliyoruz. Yaşanan menfur saldırıyı gerçekleştirenleri, bu saldırılardan medet umanları, milletimizin huzurunu bozma niyetinde olan tüm terör eylemlerini lanetlediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” diye konuştu.

Kars Ardahan Bölge Barosu'ndan Açıklama

Kars Ardahan Bölge Barosu'ndan Açıklama

Kars Ardahan Bölge Barosu'ndan Açıklama

Kars Ardahan Bölge Barosu'ndan Açıklama

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler