Karamollaoğlu, Kırmızı Çizgilerini Açıkladı

Karamollaoğlu, Kırmızı Çizgilerini Açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın çok konuşulan Asiltürk'e ziyaretinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Türkiye’nin sorunlarının ancak bir araya gelinerek ve konuşularak diyalog yolu ile çözülebileceğini belirten Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ziyaretine ilişkin ittifak iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karamollaoğlu önceki gün katıldığı bir televizyon programında ise, herhangi bir ittifaka katılma konusunda Saadet Partisi’nin kırmızı çizgilerinin ne olduğunu sorulması üzerine de, çizgilerinin adalet, liyakat, diyalog, şeffaflık gibi değerler olduğunu dile getirmişti.

'DİYALOG AÇISINDAN ZİYARETİ ÖNEMSİYORUM'

Karamollaoğlu, dün TV5'te katıldığı bir programda ziyarete ilişkin soruya, "Bizim prensip itibariyle Türk siyasetinin rayına oturabilmesi için ilk yapılması icap eden iş siyasetçilerin birbirleriyle konuşabilmeleridir. Eğer biz kaos ortamının yok olmasını istiyorsak, ülkemizde birtakım gelişmelere şahit olmak istiyorsak farklı görüşlere sahip olan özellikle siyasilerin bir araya gelip ülkenin meselelerini müzakere edebilmeleri gerekir. Cumhurbaşkanı'nın da Oğuzhan Asiltürk’ü, bizim Yüksek İstişare Kurulu başkanımızı ziyaret etmesini bu yönüyle önemsiyorum. Bir adım atılıyor ve yani ülkemizde bir diyalog başlasın diye. Tayyip Bey'in yakından tanıdığı, yıllarca birlikte siyaset yaptıkları, benim de siyasette beraberce bulunduğumuz bir kişiye ziyarette bulunması gayet tabi bir şey ve bizim aslında arzu ettiğimiz bir konu" yanıtını verdi.

'BİR GÜN ÖNCEDEN HABERİM OLDU'

Karamollaoğlu, ziyaretten bir gün önceden haberim olduğunu belirterek, "Oğuzhan Bey böyle bir ziyaretin olacağını kendisi ifade etti. Ama şu anda böyle bir ziyaret olacak mı diye bekliyor muydunuz deseniz şu anda benim aklıma gelmiyordu fakat Sayın Cumhurbaşkanı'nın birçok ziyaretlere başlamış olması böyle bir ziyaretin yapılma ihtimalini de gündeme getiriyordu." dedi.

Karamollaoğlu, herhangi bir ittifaka katılma konusunda Saadet Partisi’nin kırmızı çizgilerinin ne olduğunu sorulması üzerine de, çizgilerinin adalet, liyakat, diyalog, şeffaflık gibi değerler olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: "Böyle bir iş olabilir tabii. Böyle bir iş, her zaman olabilir; ama biz, parti olarak, Saadet Partisi olarak her ihtimali göz önünde bulundurarak bir politika izleriz ve bizim, tekraren söylüyorum, politikalarımızda biz, temel prensiplerimizden taviz vermeyiz. Bu prensiplere mutlaka uyulması gerektiğini, ülkemizin içinde bulunduğu şartlardan ancak böyle çıkabileceğini düşünüyoruz."

'BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE'Yİ TAŞIYAMAZ'

"Meselâ prensip olarak gözettiğimiz hususlardan bir tanesi, bugünkü başkanlık sistemidir. Bugünkü başkanlık sistemi, Türkiye’yi taşıyamaz, Türkiye de bugünkü başkanlık sistemini taşıyamaz kanaatindeyim. Onun için, ha, Sayın Cumhurbaşkanı da böyle bir noktaya gelir mi? Çünkü başlangıçta şöyle bir kanaat belki vardı: ‘Arkadaş, Türkiye’de 50+1, her zaman bizim lehimize tezahür eder.’ Ama şimdi o kanaat, artık eskisi kadar güçlü değil.

'BARIŞ ORTAMI ÇOK ÖNEMLİ'

"Şimdi 1, çok önemli hale geldi. Bunun için farklı girişimler mutlaka olacaktır; ama biz, dediğim gibi, bu konuda ilkelerimizden taviz vermeden, bu ülkenin önce barışa kavuşması… Barış ortamı çok önemli. Bazen ‘Türkiye’ye niye yatırımlar gelmiyor? Dışarıdan yatırımcı gelmiyor? Niye Türkiye’deki yatırımcılar, ille de yurt dışında bir yerlerde yatırım yapma ihtiyacını duyuyor?’ Bunun tamamı, Türkiye’de iç barışa önem vermeleri ve tereddüt etmeleri bu konuda.”

'VATAN PARTİSİ VE MHP’DEN KURTULMAK İSTİYOR OLABİLİR'

Karamollaoğlu, “Cumhur İttifakı’na Milliyetçi Hareket Partisi ve Vatan Partisi destek veriyor. Bu desteğe rağmen yalnız hissetmelerini, bir siyasetçi olarak, bir devlet adamı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şöyle cevapladı:

“Ben burada birazcık hem Cumhurbaşkanının bu becerisini diyeyim, takdir ediyorum. Yani birbirleriyle uzlaşması mümkün olmayan, öyle gözüken iki parti, Vatan Partisi ve MHP’yi bir arada tutabilmesi, takdire şayan bir iş. Nasıl bu iş yürüyor, bilmiyorum. Üstelik de Sayın Perinçek, çıktığı zaman ‘Ben idare ediyorum Türkiye’yi’ diyor. Bu kadar ileri gidiyor. Ben, bunu garipsiyorum. Sayın Bahçeli’nin tavrı ise çok sert ve mutlaka karşı tarafla, kim olursa olsun, kavga etmeye yönelik bir üslûp. Bu üslûbu bir arada tutmak, epeyce zor ve öyle zannediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı da belki buradan da kurtulmak istiyor olabilir.”

Saadet lideri Karamollaoğlu'nun bugün yapmış olduğu basın toplantısından öne çıkanlar ise şöyle: 

'KAMPLAŞMANIN KARŞISINDA DURARAK HİZMET ETTİK'

Bu ülke, bu topraklar üzerinde yaşayan her dilden, her görüşten, her inançtan insanıyla birlikte hepimizin. Biz yarım asırlık siyasi hayatımız boyunca bu anlayışla adımlarımızı attık, bu ülkeye hizmet ettik. Toplumu kucaklayan, ayrım yapmayan, kutuplaşma ve kamplaşmanın karşısında olan bu anlayışımızın meyveleri Kıbrıs Barış Harekatı’nda, D8’lerin kurulmasında ve Havuz Sistemi'nde bu memlekete hizmet olarak ortaya çıktı. Biz her daim bu ülkenin refahını, huzurunu ve saadetini önceledik. Milletimiz için ne yapılması gerekiyorsa tereddüt etmeden icra ettik. Bu tavrımızı, bugün de taviz vermeden sürdürüyoruz.

'SORUNLAR DİYALOG YOLU İLE ÇÖZÜLÜR'

Biz inanıyoruz ki Türkiye’nin sorunları ancak bir araya gelinerek ve konuşularak diyalog yolu ile çözülebilir. Biz ülkemizin sorunlarını çözmek için muhatap ayrımı yapmadık, bundan sonra da yapmayacağımızı açıkça ifade etmek istiyorum. Biz her görüşten, her siyasi partiden ve her anlayıştan insanlarla, ülkemizin sorunlarını görüşmeye ve çözüm yollarını aramaya bundan sonra da devam edeceğiz. Çünkü biz bu ülkenin ve milletimizin derdini, sıkıntısını iyi biliyoruz.

'İŞSİZLİK SAYISI PATLAMA NOKTASINDA'

Ülkemizin esas meselelerini görmezden gelemeyiz. Ülkemizde geçinemiyoruz diyenlerin oranı yüzde 51’e, borcu olduğunu söyleyen insanların oranı ise yüzde 77 seviyelerine kadar ulaşmıştır. Maalesef işsizlik sayısı patlama noktasında. Üzerinde oynanmış olan rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Hayat pahalılığı artık insanımızın canına tak etti. Ekonomi ve adalet konusunda bu yılın hamle yılı olacağı söyleniyor fakat eyleme dönüşen bir şey hala görünmüyor.

'SUNİ GÜNDEMLERLE GÜNDEM MEŞGUL EDİLİYOR'

Suni gündemlerden çıkıp da gerçek gündemlerimize bir türlü odaklanamıyoruz. İçinde bulunduğumuz büyük problemlerin tartışılması, çözüm yollarının aranması gerekirken darbe söylentileri ve başörtüsü gibi konularla gündem tekrar tekrar meşgul ediliyor.

'AŞI ÇALIŞMASINDA ÜLKEMİZ ÖNEMLİ İŞLER YAPABİLİRDİ'

Şu an dünyada 46 ülke aşılama çalışmalarına başlamışken Türkiye’nin bu noktada hala faz 3 aşamasında olması düşündürücüdür. Eğer Hıfsızsıhha ülkemizde kaldırılmamış olsaydı, Kovid 19 aşı çalışması olarak ülkemiz çok önemli işler yapabilirdi. 

'ESNAFLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM YOLLARI GELİŞTİRİLMİYOR'

Pandemi, ekonomileri önemli anlamda etkiledi ancak bu süreçte mağdur olan kesimlere elimizi ciddi manada uzatamadık. İktidar bu konuda sınıfta kaldı desek yeridir. Özellikle KHK mağdurlarının, KYK borçlularının, atanamayan öğretmenlerin, tıbbı sekreterlerin ve temizlik, hırdavat, züccaciye vs. satışı yapan esnafların sorunlarına yönelik çözüm yolları bir türlü geliştirilmiyor. 

'MOTO KURYELERLE İLGİLİ TEDBİRLER ALINSIN'

Pandeminin başladığı Mart ayından bu yana 160 motorlu kuryemiz hayatını kaybetmiştir. Bu noktada yapılması gerekenler; moto kuryelerin kasksız, eldivensiz, sağlıksız ve güvencesiz şartlarda çalıştırılmalarına müsaade etmeyip gerekli tedbirlerin alınmasıdır. 

'VERİLERİN PAYLAŞILMASI ENDİŞE VERİCİDİR'

Teknoloji şirketlerinin, bireylerin verilerini depolaması ve bu verileri kendi çıkarları doğrultusunda kullanması, yeri geldiğinde istihbarat örgütleriyle paylaşmasının yanı sıra ticari emellerle bu bilgilerin kullanılabilir olması endişe vericidir.

'KENDİMİZİ ABD'YE TESLİM ETMİŞİZ'

Geleceğe dair insan fıtratına uygun, insanı insanın kurdu değil dostu gören bir sosyal düzen inşa etmek gayretinde olmalıyız. Kapitalizmin insanı her haliyle bir 'meta' olarak gören yaklaşımının, insanlığa fayda getirmeyeceğini belirtmek istiyorum. Bundan 70 sene önce kurtarmaya gittiğimiz Güney Kore, teknolojide önemli bir noktaya gelirken biz bu süreçte ne yapmışız. Japonya’nın ya da Tayvan’ın yaptığını biz neden yapamıyoruz? Çünkü kendimizi ABD'ye teslim etmişiz. Burada çözüm; her alanda bağımsız bir ülke olabilmek, kendi teknolojik alt yapımızı tam manasıyla kurabilmektir.

ASİLTÜRK ZİYARETİ HAKKINDA

Biz farklı siyasi partiler arasında benzeri görüşmelerin yapılmasının taraftarıyız. Böyle bir adım atılmasını olumlu yorumluyorum ama bu ittifak anlamına gelmiyor. Medya bu konuyu çarpıtmak için iyi çalışıyor, suni gündem olarak dayatılıyor. 

'BAKANI ALIP PAZARA GÖTÜRMEK İSTİYORUM'

İktidardan beslenen bir grup var bunlar kendi refah içinde olduğu için diğerlerinin ne durumda olduğunu görmüyor. Yoksulluk yoktur diyen Bakanı alıp pazara götürmek istiyorum. Gözleriyle görmedikleri müddetçe anlamayacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.