1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Karabağ'dan Ermenistan'a İnsan Göçü
Karabağ'dan Ermenistan'a İnsan Göçü

Karabağ'dan Ermenistan'a İnsan Göçü

Azerbaycan'ın Karabağ'a yönelik 19 Eylül'deki askeri operasyonu sonrası, Dağlık Karabağ'dan 47 bin kişi Ermenistan'a sığındı.

A+A-

Azerbaycan'ın Karabağ'a yönelik 19 Eylül'deki askeri operasyonu ve 20 Eylül'deki ateşkesin ardından Karabağlı Ermeniler Ermenistan'a sığınıyor.

27 Eylül Çarşamba sabah saatleri itibarıyla Dağlık Karabağ'dan 42.400 kişi Ermenistan'a giriş yaptı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Ermenistan'a taşınmak isteyen ancak kendi ulaşım araçlarına sahip olmayan sivillerin, Stepanakert'te (Xankenti) faaliyet gösteren çalışma grubuna başvurularının ardından önümüzdeki günlerde otobüslerle ulaşımın başlaması planlanıyor.

ENERJİ SİSTEMİ AZERBAYCAN’A BAĞLANDI

Bu arada Azeri yetkililer cumartesi (23 Eylül) akşamı Stepanakert (Xankenti) şehrinin enerji sisteminin Azerbaycan enerji sistemine bağlandığını duyurdu. Şehrin elektriği daha önce Ermenistan'dan geliyordu.

BBC Rusça ise binlerce Karabağlı Ermeni’nin, başkent Stepanakert'teki havaalanı yakınındaki çadır kampında yaşadığını, Rus barış güçlerinin korumasını ve arabuluculuğunu beklediğini yazdı.

Azerbaycan ordusunun gazetecilerin sığınma güzergâhını görmesine izin verdiği ve ekiplerin sınırı geçenlerin çoğunun kadın, çocuk ve yaşlı olduğunu bildirdi.

karabag.jpeg

Azerbaycanlı bir hükümet kaynağı AFP'ye verdiği demeçte, "Azerbaycan, Karabağ'da silahlarını bırakan Ermeni savaşçılara af uygulamayı planlıyor. Ancak Karabağ savaşları sırasında savaş suçu işleyenlerin bize teslim edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

..haberin uzantısı

GÖÇ EDENLERİN SAYISI 47 BİN 115’E ÇIKTI

Öte yandan, Azerbaycan'ın askeri operasyonu sonrası Karabağ’dan göç etmek zorunda kalarak Ermenistan’a sığınan Karabağlı Ermenilerin sayısının bugün akşam itibarıyla 47 bin 115’e çıktığı açıklandı.

Azerbaycanlı yetkililer, bölgeyi terk etmek isteyen Ermenileri kimlik kontrolünden geçirip, sonra izin veriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler