1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. PKK, Kars'ta 'Mezarlık' Açılışı Yaptı
'Kar Yağışı' Etkisini Sürdürüyor!

'Kar Yağışı' Etkisini Sürdürüyor!

Ocak ayının son günlerinde yağan kar, Kars ve bölge genelinde etkisini sürdürüyor.

A+A-

Kars'ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Ocak ayının son günlerinde yağan kar yağışı Kars ve bölge genelinde etkisini sürdürüyor. Aralıklarla yağan karın ardından soğuk hava etkili oluyor. Bölgede gece hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 12, Erzurum ile Kars'ta 9, Ağrı ve Erzincan'da 4, Ağrı'da ise 1 derece ölçüldü.

Kar yağışının aralıkla devam edeceği öğrenildi.

...haberin uzantısı

METEOROLOJİ'DE UYARI

Türkiye hafta sonundan itibaren yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girdi. Ülke genelinde 33 ilde kar yağışı bekleniyor. Ankara'da beklenen kar yağışı dün gece başlarken, İstanbul'da da hafta sonu kar yağışı bekleniyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN 33 İL

Meteoroloji'nin hava tahminine göre Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Bingöl, Erzincan, Dersim, Elazığ, Malatya, Sivas, Tokat, Amasya, Kayseri, Niğde, Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Karabük, Bolu ve Bilecik illeri için kar yağışı uyarısı yapıldı.

İstanbul'da bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. Ankara'da ise aralıklarla kar yağışı etkili olacak. İzmir'de bugün yağış beklenmiyor, hava sıcaklığı ise 11 derece olacak.

İstanbul’da önceki akşam kentin kıyı ve yüksek kesimlerinde hafif şekilde görülen kar, sabaha karşı Çatalca ve Kartal Aydos Ormanı bölgesinde lapa lapa yağışa dönüştü. Yağış nedeniyle park halindeki araçların üstü kısa sürede beyaza büründü. Ancak il genelinde kar yağışının bu hafta sonu olması bekleniyor.

ANKARA'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece saatlerinde etkisini gösterirken cadde ve sokaklar beyaza büründü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri trafiğin aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.