1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osman Kavala'dan Mektup Var
Kalkan: Başka Bir Parlamento Kurmanın Anlamı Yok

Kalkan: Başka Bir Parlamento Kurmanın Anlamı Yok

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili ‘başka bir parlamento kurma’ önerisini anlamsız buldu.

A+A-

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili ‘başka bir parlamento kurma’ önerisini anlamsız buldu.

ANF’ye konuşan Kalkan, Kürtlerin iradesinin TBMM’de temsil edilmesi gerektiğinin altını çizdi..

HDP’ye “Ankara’daki tüm milletvekilleri, Kürtlerin iradelerini temsil etmek için mücadele etmeliler” diye seslenen Kalkan,“Oradan baskıyla atılmaya çalışıldığı zaman, ‘Başka bir yere meclis kurmaya gidelim’ demenin bir anlamı olmaz. Eğer orada bulunmak gerekmiyorduysa neden gittiler, yok eğer gitmek gerekliydiyse o zaman sonuna kadar mücadele etmeyi bilmeliler, mevziiyi bırakmamalılar. AKP istediği kadar atmaya çalışsın iradelerini savunmak ve meclisi halk iradesi haline getirmek için sonuna kadar direnmeliler” diye konuştu.

‘Dokunulmazlıkların kaldırılması savaş demektir’

Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen ‘dokunulmazlık teklifi’ne HDP’nin direnmesi gerektiğini belirten Kalkan,“Dokunulmazlığın kaldırılması bir savaş, saldırı demektir. HDP’li vekillerin, milletvekilliklerinin düşürülmesi bir savaş gerekçesidir” dedi.

‘Davutoğlu başbakan olduğunu sanıyordu’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘ipini çekmesini’ “AKP’nin kısa zamanda dağılacağını ilk önce biz iddia ettik” diye değerlendiren Kalkan, başbakanın 22 Mayıs’taki olağanüstü kongrede ‘yok olup gideceğini’ söyledi: “Ahmet Davutoğlu, seçim kazandığını ve başbakan olduğunu sanıyordu.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.