1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’taki Ani Antik Kenti Tarihi Dokusuyla Büyülüyor
'Kaleiçi Mahallesi'nin Kamulaştırma Toplantısı

'Kaleiçi Mahallesi'nin Kamulaştırma Toplantısı

“Osmanlı Mahallesi Projesi” kapsamında kamulaştırma kararı çıkartılan Kaleiçi Mahallesi’nde ikamet eden hak sahipleriyle toplantı düzenlendi.

A+A-

Kars Valisi Rahmi Doğan, tarihi dokunun korunması amacıyla oluşturulacak olan “Osmanlı Mahallesi Projesi” kapsamında kamulaştırma kararı çıkartılan Kaleiçi Mahallesi’nde ikamet eden hak sahipleriyle bir araya geldi.

İHA'nın haberinde, toplantıya; Kars Valisi Rahmi Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, ilgili kurumların yöneticileri, mahalle muhtarı ve Kaleiçi Mahallesi’nde ikamet eden hak sahipleri katıldı.

Toplantıda hak sahiplerine hitap eden Vali Doğan, Osmanlı Mahallesi Projesi, kamulaştırma kararı, değer tespitleri ve yapılacak olan çalışmaların süreci hakkında bilgiler verdi.

Vali Doğan, oluşturulması planlanan Osmanlı Projesi kapsamında değer tespitlerinin yapıldığını ancak; hak sahiplerinin kesinlikle mağdur edilmeyeceklerini belirterek, konu ile ilgili olarak başkanlığını kendisinin yapacağı bir komisyon kurulacağını, değer tespiti ve diğer konularda oluşabilecek sorunların ve itirazların bu komisyonda değerlendirilerek ilgili mevzuat çerçevesinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Özellikle hiç kimsenin hakkı yenmemesi ve piyasa bedeli neyse o olsun şeklinde çalışma yapıldığını belirten Vali Doğan, “Tapunuzdaki meblağ ne kadar ise onun üzerinden bir hesaplama yapıldı. Bunun üzerine bir tespitte bulunduk ve o tespit üzerine de sizleri çağırdık. Bizim teklif ettiğimiz rakam sizin gönlünüzdeki rakam olmayabilir. Bu olmadığı takdirde de bunun zaten yolları vardır. Dava açtığınız takdirde ve davayı kazanmanız halinde avukat masrafını ve diğer masrafları zaten devlet karşılıyor. Mahkeme gelir orayı tespit ettirir. Aradaki farkı sizin hesabınıza yatırırız. O konuda müsterih olun. Bizim yanlış yaptığımız, kaçırdığımız bir durum varsa bize itirazla bildirin. Biz normalde kıştan önce bu işi yapmak istiyoruz. Ama kış şartlarında kimseyi yerinden etmek gibi bir niyetimiz de yok. Ama yardıma muhtaç biri varsa biz onu da değerlendiririz. Bu işi bir an önce tamamlamamız lazım. Ben sizi mağdur etmeyeceğim. Bu da benim size sözüm” dedi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, konuşmasının ardından mahalle sakinlerine söz vererek tek tek dinledi. Oluşturulacak olan komisyona başkanlık yapacağını ve itirazı olan hak sahiplerinin haklarını almaları için komisyona başvurmalarını istedi.

'Kaleiçi Mahallesi'nin Kamulaştırma Toplantısı

'Kaleiçi Mahallesi'nin Kamulaştırma Toplantısı

'Kaleiçi Mahallesi'nin Kamulaştırma Toplantısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.