1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman'da "Özel Güvenlik Bölgesi" Kararı Uzaltıldı
KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın Mesajı

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım'ın Mesajı

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulunan KAI Dernek Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Kadının, aile ve toplum arasında bir köprü görevini gördüğünü söyledi.

A+A-

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan kadınların, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, siyasette ve diğer birçok alanda bilgi ve birikimleriyle erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu belirtti.

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulunan KAI Dernek Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Kadının, aile ve toplum arasında bir köprü görevini gördüğünü söyledi.

Yıldırım, “Ülkelerin gelişiminde önemli ölçüde bir yer sahibi olan kadınlara verilen değer ölçüsünde milletlerin dünya üzerindeki statülerini belirledikleri gerçeği göz ardı edilemez. Günümüz Türkiye’sinin oluşumunda kadınlarımız, geçmişten bu güne hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış üstlendikleri misyonu büyük bir özveriyle yerine getirerek, güçlü ve çalışkan duruşlarıyla toplumun temel taşı olmuştur”dedi.

Erdoğan Yıldırım, “Kurtuluş Savaşımızda cepheye mermi taşıyan kadınlarımız, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, siyasette ve diğer birçok alanda bilgi ve birikimleriyle erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Atatürk, "Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez" sözleri Anadolu kadının milli mücadelede gösterdiği gayretin ve emeğin ne derece önemli ve büyük olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Kadının, aile ve toplum arasında bir köprü görevini gördüğünü unutmamalıyız. Bu nedenle aydınlık bir geleceğe ulaşmamız için, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları gerekmektedir. Bugün ülkemizde kadınlarımızın her alanda erkeklerle omuz omuza eşit şartlarda çalışarak hayatını sürdürmesi ülkemizin geleceği açısından çok olumlu bir gelişmedir. Bu duygu ve düşüncelerle her şeyin en güzeline layık olan kadınlarımızın, annelerimizin “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.