1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor Kocaköy’de Sel
Kağızman'da Karantina Önlemleri

Kağızman'da Karantina Önlemleri

Kars'ın Kağızman ilçesinde yeni tip Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir köy ve mahalle daha karantinaya alındı.

A+A-

Kars'ın Kağızman ilçesinde yeni tip Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir köy ve mahalle daha karantinaya alındı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Coronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri çerçevesinde, Kağızman'a bağlı Karabağ köyünün ardından Şaban köyü de karantinaya alındı ve köye giriş çıkışların durdurulduğu kaydedildi.

Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Ülke genelinde Covid-19 ile mücadele kapsamında bulaşıcı hastalığın yayılmasını engellemek, toplum sağlığını ve kamu düzenini korumak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 4 Temmuz tarihinden itibaren Kağızman'a bağlı Şaban köyümüzde karantina kararı alınmıştır." denildi.

Haberin uzantısı...

KAĞIZMAN'DA MASKE ZORUNLULUĞU

Kağızman Kaymakamlığı, ilçeye bağlı Karabağ ve Şaban köyü ile birlikte merkez Zuvar mahallesinde bazı evleri karantinaya aldı. 

Kars'ın Kağızman ilçesinde son 1 haftada vaka sayılarında ki artıştan ötürü, 2 köy ve 1 mahallede bulunan evler karantinaya alındı. Kağızman geneli maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı ve maske takmayanlar için 900 lira cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.