1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'a 'Atıksu Toplama ve Arıtma' Tesisi
Kağızman’da Kurtuluş Bayramı

Kağızman’da Kurtuluş Bayramı

Kağızman’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

Kağızman’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kurtuluş Bayramı İstiklal Alanında Atatürk Heykeli önünde çelenklerin konulması ile başladı. Törene Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Karaçam, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen törende konuşma yapan Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, “96. Kurtuluş yıldönümünü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bu mutlu günü bize yaşatmak için mücadele eden ve bu mücadelede hayatlarını verenlere saygılar sunuyor ve rahmetle anıyorum. 1918 Aralık ayında Kars’ta yapılan ilk vilayet toplantısında İslam Şurası’na Milli Şura adı verildi. Bu şuranın üyeliğine getirilen Kağızmanlı Ali Rıza Ataman Kağızman’da milis güçleri oluşturdu. Kazım Karabekir emrindeki kolordu harekete geçince bunu duyan milis kuvvetleri de çatışmalara dahil olup Kağızman’ın kurtuluşuna katkı sağlamışlardır. 1 Ekim 1920’de Kağızman düşman işgalinden kurtulmuştur. Bu mücadelede hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Erzincan mehter takımı gösterisi ile devam eden törenin ardından Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, bayrak korteji ile mehteran takımı eşliğinde Kağızman sokaklarını gezerek halkı selamladılar.

Kağızman’da Kurtuluş Bayramı

Kağızman’da Kurtuluş Bayramı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.