1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Bakan Ahmet Arslan Kars’ta
Kağızman’da ‘İHA Muhabiri’ne Dayak

Kağızman’da ‘İHA Muhabiri’ne Dayak

Kars'ın Kağızman ilçesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri, kaymakam koruma polisi tarafından darp edildi.

A+A-

Kars'ın Kağızman ilçesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri, kaymakam koruma polisi tarafından darp edildi.

KORUMA DARP ETTİ

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars'ta kaymakam koruması İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirini kaymakamlık binası bahçesinde darp etti.

Kars'ın Kağızman ilçesinde İHA muhabiri ve yerel site sahibi Serkan Çağlar, kaymakamın koruma polisi tarafından dakikalarca darbedildi. Koruma polisinin "Aracını buraya çekemezsin" demesiyle başlayan şiddet güvenlik kamerasına da yansırken; Çağlar'ın kolundan ve bacağından yaralandığı belirtildi.

Kars'ın Kağızman ilçesi Kaymakamı Okan Daştan ile görüşmek üzere önceki gün (11 Temmuz) kaymakamlığa giden ve aracını bahçeye park eden İHA muhabiri Serkan Çağlar, koruma polisi F.T. tarafından 'Aracını buraya çekemezsin" diyerek dakikalarca darp darbedildi. 

Koruma polisinin uyguladığı şiddet güvenlik kamerasına da yansıdı. 

Daha sonra polis aracıyla Kağızman Devlet Hastanesi'ne götürülen ve sağlık kontrolünden geçen Çağlar'ın vücudunda morluklar oluştuğu, darp raporu alarak, kaymakamın koruması F.T.'den davacı olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kars'ın Kağızman ilçesinde muhabir Serkan Çağlar'ın darbedilmesine ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kağızman Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, dün yaşanan olaya ilişkin, bazı yerel haber siteleri ve sosyal medyada "Kaymakam Korumalarından Gazeteciye Saldırı!" başlığıyla yayınlanan haber üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Gazeteci şahıs, aracını park etmek üzere kaymakamlığımız hizmet binasının oto parkına giriş yapması nedeniyle uyarılarak aracını otoparktan çıkarması istenmiştir ancak ilgili şahsın, kolluk kuvvetlerimizin tüm uyarılarına rağmen aracını otoparktan çıkarmamakta ısrar etmesi ve kolluk kuvvetlerimize direnmesi üzerine müdahale edilerek ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Amirliği'ne götürülmüştür. Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olmuştur. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.