Kağızman’da Çatışma

Kağızman’da Çatışma

Kağızman’da yürütülen Şehit J. Asb. Bçvş. Nurettin Öztürk-7 operasyonunda 5 PKK mensubu etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

A+A-

Konuya ilişkin Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından 23-25 Nisan tarihlerinde Kağızman ilçesi kırsalında operasyon icra edildiği belirtildi.
Operasyonlarda bir grup PKK mensubu ile bu sabah temas sağlandığı dile getirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Kars ili Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde icra edilen Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-7 operasyonu kapsamında 25 Nisan sabahı icra edilen aramalar esnasında bir grup BTÖ mensubu ile sıcak temas sağlanmış, temas neticesinde 5 BTÖ mensubu silahları ile ölü olarak ele geçirilmiş, 1 personelimiz ise açılan ateş sonucunda ayağından hafif şekilde yaralanmıştır.
5 BTÖ mensubu ile birlikte; 1 bixi makineli tüfek, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 RPG-7 roketatar, 1 glock marka tabanca, 250 bixi makineli tüfek mühimmatı, 10 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, yaklaşık 400 kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 3 anti tank RPG-7 mühimmatı, 1 el telsizi, batarya şarjı için 1 güneş paneli, 4 sırt çantası, 3 uyku tulumu, 3 şemsiye, 5 arazi yatağı (mat) ve bol miktarda kalem pil ele geçirilmiştir." 

Operasyonların devam edeceği bildirildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.