Kağızman'da Askeri Operasyon

Kağızman'da Askeri Operasyon

Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe-Madur güvenlik bölgesinde düzenlenen askeri operasyonlar devam ediyor.

A+A-

Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe-Madur güvenlik bölgesinde düzenlenen askeri operasyonlar devam ediyor.

Kars Kağızman'da PKK/HPG'ye yönelik operasyonlar kapsamında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

KAĞIZMAN'DA ÇATIŞMA

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgiye göre, Kağızman’ın Çemçe bölgesine hava destekli askeri operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında çıkan çatışmada 3 askeri personel yaralandı. Yaralanan askerler helikopterle KAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirildi. Hastanede tedavi altına alınan askerlerden 1'i yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Diğer yaralı askerlerin tedavisi sürüyor.

Kars’ın Kağızman ilçesi Çemçe kırsalında Hava kuvvetlerinin de katıldığı operasyonda 3 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğini ve operasyonun devam ettiği de bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İç güvenlik operasyonları kapsamında; Kars kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma komando birliklerince yürütülen operasyonda, teröristlerle sağlanan sıcak temasta 3 terörist, silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyonda, 3 kahraman jandarma personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz bölgeden alınarak hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

KARS VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Kars Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığınca, Kağızman Çemçe Bölgesinde icra edilen Kapan-8 Harekâtında 18 Mayıs 2020 günü saat 15.00 sıralarında BTÖ mensupları ile girilen silahlı çatışmada kahraman Mehmetçiklerimiz J.Yzb. Ferhat Çiftçi ağır, J.Uzm.Çvş.Ökkeş Durmaz ve J.Uzm.Çvş.Kenan Tecirli ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personel derhal helikopterle Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilmiştir.

Yaralı personelden J.Yzb. Ferhat Çiftçi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralanan J.Uzm.Çvş.Ökkeş Durmaz ve J.Uzm.Çvş.Kenan Tecirli’nin tedavilerine devam edilmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. 

İcra edilen Kapan-8 Harekatı’nda 3 BTÖ mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.” ifadelerini kamuoyu ile paylaştı.

Haberin uzantısı...

Şehit Yüzbaşı Çiftçi'nin Naaşı Memleketine Uğurlandı

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi (34), Harakani Havalimanı'nda düzenlenen törenle memleketi Isparta'ya uğurlandı.

sehit.jpg

sehit-001.jpg

sehit-002.jpg

sehit-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.