1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ayhan Bilgen'den 2. Tur Açıklaması
Kağızman ve Selimi Dolu VURDU !

Kağızman ve Selim'i Dolu VURDU !

Kars'ın Kağızman ve Selim İlçelerine yağan dolu ekili alanlara büyük zarar verdi.

A+A-

Kars’ın Kağızman ve Selim İlçelerine yağan dolu ekili alanlara büyük zarar verdi.

SELİM'DE DOLU FELAKETİ

Kars’ın Selim İlçesi’ne yağan dolu kısa sürede ilçeyi beyaza bürüdü. Fındık büyüklüğündeki dolu ayrıca vatandaşları paniğe soktu.

Doludan korunmak için sağa-sola kaçışanlar ilginç görüntüler oluşturdu. Selim-Sarıkamış karayolunda da 10 santimi bulan dolu yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekerek dolunun dinmesini bekledi.

Dün etkili olan ve yaklaşık 30 dakika süren dolu, özellikle ekili alanlara büyük zarar verdi. Doluya sokakta yakalananlar ise saçak altlarına, iş merkezi veya dükkanlara girerek korunmaya çalıştı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle, kısa sürede ilçe merkezinde kıştan kalma görüntüler yaşandı. Dolu ilçede çok sayıda araca zarar verirken, bazı evlerin ise camlarının kırıldığı görüldü. Vatandaşlar ise 10 santime ulaşan dolu yığınlarıyla kartopu oynamaya başladılar. Esnaflar, uzun bir aradan sonra ilk kez böylesine şiddetli bir yağış gördüklerini, dolunun şiddetini mermiye benzettiklerini söyleyerek, vücuda isabet eden dolunun insana acı verdiğini ifade ettiler.

Güneşle birlikte eriyen dolu ilçe merkezinde bu defa da su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Sel tehlikesine karşı alınan önlemlerle korkulan olmazken, günlük yaşam akşam saatlerinde normale döndü.

Benzer Haber...

KAĞIZMAN'I DOLU VURDU

Kars’ın Kağızman ilçesinde yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle, kayısı ağaçlarının büyük çoğunluğunda hasar oluştu.

Ceviz büyüklüğünde yağan dolu yağışı sonrası ağaçlardaki kayısı çağlaları, dallarından koparak yere düştü. Dallardan kopmayan kayısı çağlalarında da dolu lekesi oluştu. Toprakkale ve Kesikköprü mahallesinde dolu yağışı sonrası geçimlerini kayısı ile sağlayan üreticiler mağdur olduklarını belirttiler.

İlçede 60 dönümlük kayısı bahçesi bulunan Akın Dilli, hayatında böyle bir dolu yağışını görmediğini ifade ederek, “Emeklerimiz boşa gitti, bu sene mahsulde bayağı çoktu ağaçta ama 10 dakika süren dolu yağışı sonrası hepsi gitti.” Dedi ve dolu yağışı sırasında bütün mahallelilerin dışarı çıkıp yağışın durması için dua ettiklerini de sözlerine ekledi.

Doludan zarar gören Toprakkale mahallesinden Sadık Dilli de, bütün bir yıl bu ürünler için beklediklerini ancak emeklerinin boşa gittiğini ifade ederek, ilçede kayısı üreticilerinin büyük çoğunluğunun sigorta yaptıramadığını ve bu nedenle de mağdur olduklarını söyledi. Yaklaşık 15 ton kayısı zararının oluştuğunu belirten Dilli, geçen aylarda da yine dolu yağışı yaşandığını ancak bu sefer daha şiddetli yağış olduğunu anlatarak, kışın don olayından dağlık kesimdeki kayısıların zarar gördüğünü şimdi de dolu yağışından olumsuz etkilendiklerini de sözlerine ekledi ve hükümetten yardım istediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.