1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Rüşvet Operasyonu, '46 Polis'ten 25'ine Tutuklama Talebi
'Kafes 22' Operasyonu, Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı

'Kafes 22' Operasyonu, Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanlığı, Kars’ın da içinde bulunduğu 63 ilde “Kafes 22 Operasyonu” gerçekleştirdi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, Kars’ın da içinde bulunduğu 63 ilde “Kafes 22 Operasyonu” gerçekleştirdi.

“Tefecilik, Nitelikli Dolandırıcılık, İhaleye Fesat Karıştırma ve Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik” gibi suçları işleyen şüphelilere yakalamaya yönelik 63 ilde eş zamanlı “Kafes 22” operasyonu düzenlendi.

302 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyonlarda ilk belirlemelere göre; “18 adet ruhsatsız silah, 64 adet sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 adet sahte çürük ve engelli raporu, 479 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş SİM Kart, çok sayıda çek, senet ve belgelerle, 396 adet basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildiği ve sahte plaka basımı yapılan atölyenin deşifre edildiği” belirtildi.

..haberin uzantısı

KARS’TA TEFECİLİK OPERASYONU

Kars’ta da tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda şüpheli 5 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda senet ve dokümana da el konuldu.

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde Kars merkez, Kağızman ilçesi ve Ankara ilinde 16 ekip, 66 polisin katılımıyla 11 adrese yönelik yapılan eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda yapılan aramada, çok sayıda senet, ajanda ve doküman, 1 ruhsatsız av tüfeği, 13 tabanca fişeği ve 30 kilo 880 gram nargile tütünü ele geçirilirken olayla ilgili olarak F.P. (49), F.Ç. (48), H.A. (35), F.Ç. (33) ve F.B. (32) gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.P. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.