1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Başbakan Yıldırım’ın 'Referandum' Açıklaması
Kadir Topbaş İstifa Etti

Kadir Topbaş İstifa Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, istifa ettiğini açıkladı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, istifa ettiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 2004 yılından bu yana sürdüren Kadir Topbaş, Saraçhane merkez binasında yaptığı basın toplantısındaki istifa açıklamasında bu kararının nedenini söylemedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Belediye Meclisi'nde CHP'nin muhalefetine karşın AKP grubunun oylarıyla kabul edilen beş imar dosyasını 14 Eylül'de meclise iade etmişti. Bu iadenin ardından istifa iddiaları gündeme gelmişti. İmar değişiklikleri AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan bir kez daha onaylanmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım, istifa iddialarına dair bugün "Bugün içerisinde Kadir bey açıklama yapacak" demişti.

“Partimi bırakmıyorum”

Topbaş’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Başkanlığı devralırken emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz demiştim. Hep emanet olarak baktım. Çocuklarıma ailemize dostlarımıza vakit ayıramadım. Bunu tüm siyasiler yaşamaktadır. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik. Ama görevlerimizi aksatmamak üzere büyük bir sorumluluk aldık. Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum.

“Yüce rabbime hamd ediyorum. Böyle bir şehir bir başka şehir. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna fırsat vermem. Ben bugün belediye başkanlığından istifa ettim.

“Görevimi bırakıyorum ama partimi bırakmıyorum. Benim gündemimim Türkiye gündeminin küçük bir parçası. 80 milyon olarak Cumhurbaşkanımızın yanında olmak zorundayız. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza başbakanımıza bakanlarımıza teşekkür ediyorum.  Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim. Asla birtakım söylentilere fırsat vermek istemem."

Kadir Topbaş kimdir?

8 Ocak 1945 doğumlu.

Aslen Artvinli olan İstanbul İmam Hatip Lisesi mezunu Topbaş, 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu.

Bir süre "serbest mimar" olarak çalışan Kadir Topbaş 1994-1998 yılları arasında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.

1999'da Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçilen Topbaş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) aday olduğu 28 Mart 2004'teki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

2009 ve 2014'te iki dönem daha göreve seçilen Topbaş, Tarih ve Çevre (TAÇ) Vakfı mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyesi.

Topbaş, evli ve üç çocuk babası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler