1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay´dan TEOG Başarısı
Kadınlara Yeni Fırsatlar.. Kars'ta 'Meslek Edindirme' Kursları Açılıyor!

Kadınlara Yeni Fırsatlar.. Kars'ta 'Meslek Edindirme' Kursları Açılıyor!

Kars Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, dezavantajlı kadınlara yönelik yeni bir eğitim programı başlatıyor. 

A+A-

Kars Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, dezavantajlı kadınlara yönelik yeni bir eğitim programı başlatıyor. 

Kars Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, toplumun dezavantajlı kesimlerinden kadınlara yönelik olarak mesleki eğitim kursları sunmaya hazırlanıyor. 

Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde sunulacak olan bu program, kadınların iş hayatında daha etkin rol alabilmeleri için mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

KADINLAR İÇİN MESLEKİ GELİŞİM FIRSATI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) çatısı altında gerçekleştirilecek ve kadınların iş dünyasında daha güçlü bir konuma gelmelerine katkı sunacak kursların, 'kadınların mesleki bilgi ve becerilerini artırarak onlara kariyer yollarında destek olmayı amaçladığı' belirtildi.

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında, ADEM tarafından düzenlenecek Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları, kadınların mesleki yeterliliklerini artırarak onlara yeni iş imkanları sunmayı hedefliyor. 

Kursların, özellikle dezavantajlı durumda bulunan kadınlar için tasarlandığı kaydedildi.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA EĞİTİM PROGRAMLARI

ADEM tarafından açılacak kurslar arasında 'Halıcılık, Aşçı Yardımcılığı ve El Sanatları Teknolojisi' gibi alanlarda eğitimler yer alacak. 

Kadınların el becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmalarını sağlayan eğitim programları arasında 'Halıcılık ve Aşçı Yardımcılığı' kursu ile 'El Sanatları Teknolojisi' kursu da yaratıcılığı teşvik eden bir diğer program olarak dikkat çekiyor.

BAŞVURULAR İÇİN ADRESLER BELİRLENDİ

Kurslara başvuru yapmak isteyenler için iki farklı adres belirlendi.

Kars’taki kadınların sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmelerine katkıda bulunacak kurslara katılmak isteyen kadınlar için başvuru yapabilecekleri yerler; Aile Destek Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak açıklandı.

Katılımcıların, Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) Ortakapı Mahallesi Faik Bey Caddesi Ali Rıza Bey Sokak No:2/A Kars adresine başvurmaları istendi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.