1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Uşak Sportif Sponsorunu Buldu
'Kadın Milliler' Avrupa Şampiyonu Oldu

'Kadın Milliler' Avrupa Şampiyonu Oldu

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenen Kadın Milli Voleybol Takımı, tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

A+A-

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nın final maçında Türkiye ile son Dünya Şampiyonu Sırbistan karşı karşıya geldi.

Turnuvada oynadığı sekiz maçı da kazanarak finale gelen Türkiye Kadın Milli Volybol Takımı, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda oynanan tarihi maçta Sırbistan Kadın Milli Voleybol Takımı'nı 3-2 mağlup etti.

  • Birinci set: Türkiye 25-27 Sırbistan
  • İkinci set: Türkiye 25-21 Sırbistan
  • Üçüncü set: Türkiye 22-25 Sırbistan
  • Dördüncü set: Türkiye 25-22 Sırbistan
  • Karar seti: Türkiye 15-13

Karşılaşmayı 41 sayıyla tamamlayan Kadın Milli Voleybol Takımı'nın Küba kökenli pasör çaprazı Melissa Teressa Vargas'a da "En Değerli Oyuncu" ödülü verildi.

ÜST ÜSTE 15'NCİ GALİBİYET

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı resmi maçlarda üst üste 15. galibiyetini aldı.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Milletler Ligi'nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son altı maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda da sahaya çıktığı dokuz maçı galip bitirdi.

Türkiye, FIVB ülkeler sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.